Geri git   TurboFSI Audi Forumları > Audi Modelleri > TT (A4, A5)

Notices

LinkBack Seçenekler
Alt 28-12-2006, 20:30   #1 (permalink)
Senior Member

Semihefe - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart BU BENIM TT\'iM

Selam Arkadaşlar,
Uzun arayışlardan sonra nihayet TT'cilerin olduğu bir yer bulabildim. Ben 2001 model şu an 35.500 km.de bir TT sahibiyim. Aracımı nacizane modifiye etmeye başladım. Şu ana kadar yaptırdıklarım;
- Superchips chip tuning
- Supersprint komple egzos
- HKS blow-off
- K&N Hava filtresi
- Kaliperler boyalı ve TT amblemli
- turbo basıncınıda biraz arttırdık.
Sizlerin vereceğini her türlü öneriyi dikkate alacağım. Örneğin ben şu sıralar Brembo disk alma konusuna kafa yoruyorum. Gerçi geçenlerde 2007 modelle değiştirsem mi diye de çok düşündüm ama 54.000 euro diye basında çıkan fiyat aracı almaya kalkınca 69.000 euroya çıktı bende vazgeçtim. Bir de benim aracı DOD kanalıyla 30.000 YTL ( Evet doğru yazdım YTL ) ye almaya kalkınca bende kafa yapıyorlar herhalde diye düşündüm ve vazgeçtim.
Sonuç olarak artık bende burdayım. Her türlü aktivasyondan haberdar ederseniz sevinirim.

Semihefe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
Alt 28-12-2006, 20:31   #2 (permalink)
Senior Member

aramıza hoşgeldin.
ben aracını sahibinden'de görmüştüm
Orhun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-12-2006, 20:36   #3 (permalink)
Senior Member

Hoşbulduk.
Doğrudur görmüşsündür ama artık göremiyeceksin. Satmaktan vazgeçtiğim gibi daha da yüklemeye karar verdim.

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Orhun
aramıza hoşgeldin.
ben aracını sahibinden'de görmüştüm
Alt 28-12-2006, 20:46   #4 (permalink)
Senior Member

B1ue - MSN üzeri Mesaj gönder

en guzel kararı vermissin.bu kasa TT gercekten efsane.ve de eminim ki yeni kasalar kesinlikle bunun gibi tutulmayacak.illa tek parca buyuk ızgarayı kesfettiler diye butun arabalara bunu ytaptılar.ama tt bence eskiden oldugu gibi ayrı bisey dizayn etselerdi cok daha farklı olurdu.
B1ue isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-12-2006, 21:24   #5 (permalink)
Senior Member

güzel araç boşver sen kullanmaya bak millet anlamıyor böle arabalardan! biara bi denesek merak ettim nasıl gidiyor seninki hiç dynoda ölçtürdünmü? kaç basıo turbo barın? egzozdan ne kadar güç aldın bunlarıda bi zahmet cwplarsan sevinirim
bozbek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-12-2006, 21:39   #6 (permalink)
Senior Member

Ne demek ne zaman istersen deneyebilirsin. Valla ben çok araştırdım Türkiye'deki dynoları. Hatta Bursa'ya kadar araştırdım. Ama malesef Türkiye'de 4x4 araçları sağlıklı ölçen cihaz yokmuş. Özellikle quattro teknolojisi olan 4x4 ler cihazda araç üzerinde iken tıkanmaya benzer bir duruma düşüyormuş. Yani kısaca ölçtüremedik. Ama senin bildiğin bir yer varsa söylersen sevinirim.
Dolayısıyla egsozdan kaç aldığımı ancak tahmin edebiliyoruz ve onuda chipten sonra 8 ila 12 hp arası diyoruz. Yani benim araç şu an tahminen 280-290 arası bir şey olmuştur diyoruz. Chip+egsoz+filtre)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi bozbek
güzel araç boşver sen kullanmaya bak millet anlamıyor böle arabalardan! biara bi denesek merak ettim nasıl gidiyor seninki hiç dynoda ölçtürdünmü? kaç basıo turbo barın? egzozdan ne kadar güç aldın bunlarıda bi zahmet cwplarsan sevinirim
Alt 28-12-2006, 22:02   #7 (permalink)
Senior Member

bende de superçip + filtre var ama bende tahmini söylüyorum millete 265 civarı falan dye yoksa daha mı çok da benimmi haberim yok arabanın gücünden! abi senin bi süpersprintin sesini bi duyyımda ona göre egzoza karar veriyim ben en iyisi fazla ötsün istemiyorum çünkü..
bozbek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-12-2006, 06:41   #8 (permalink)
Senior Member

feverinlove - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

feverinlove - MSN üzeri Mesaj gönder

hoşgeldiniz siteye Fakat bir sorum olacak. Süperçipin değerleri diğer firmalardan daha düşük. Çok basit program yazıyor deniyor. Neden bi APR REVO fln tercih etmediniz? Nede olsa çip 1 kere yapılıyor.
feverinlove isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-12-2006, 08:58   #9 (permalink)
Senior Member

Hoşbulduk,
Ben yaptırdığım zaman yaptığım araştırmada superchips için en iyi demişlerdi. Ayrıca "değerleri düşük" diyerek tam olarak neyi kastettiğinizi anlamadım. Çünkü diğerleri ile karşılaştırmadım. Ama sunulan verilere göre +40 ile +54 arası beygir ve +70 ile +80 arası tork verdiği söyleniyor. Ama sizin önereceğiniz markalarıda incelemek isterim. Eğer web adresleri varsa yollarmısınız. Bir de çipin bir kereden fazla yapılıp yapılamayacağı konusunda tam bilgim yok. Yapılırken gördüğüm kadarıyla beyin üzerindeki 2x4 cm ebatında bir parçayı söküp başka bir alete takarak yeniden programlıyorlar. Yani o küçük parça değiştirebilir gibi geldi bana. Tabii ki ekstra masrafı göze alınıyorsa...
Alıntı:
[i] Süperçipin değerleri diğer firmalardan daha düşük. Çok basit program yazıyor deniyor. Neden bi APR REVO fln tercih etmediniz? Nede olsa çip 1 kere yapılıyor.
Alt 29-12-2006, 09:10   #10 (permalink)
Senior Member

Kardeş ben zaten racing egzos almadım. Supersprintte egzoslar 2 çeşit. Çok abartılı bir sesi bende sevmiyorum. Ama bende tok ve çok hoş bir ses var. Tabii sessiz sakin değil ama dönüp baktıracak kadar da bağırmıyor. Ben ses tatminimi blow-off tan fazlası ile alıyorum. Onun sesi herkese dönüp baktırıyor ve bana yetiyor. Abartılı egzos sesi bana biraz kimse üstüne alınmasın ama görgüsüzlük gibi geliyor

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi bozbek
bende de superçip + filtre var ama bende tahmini söylüyorum millete 265 civarı falan dye yoksa daha mı çok da benimmi haberim yok arabanın gücünden! abi senin bi süpersprintin sesini bi duyyımda ona göre egzoza karar veriyim ben en iyisi fazla ötsün istemiyorum çünkü..

Seçenekler