![]() |
|
|
Seçenekler |
| 03-02-2010, 14:44 | #1 |
|
Junior Member
Lokasyon:
|
Merhaba sayın ttciler
bende Macaristan budapeşteden katılıyorum,ttnin fabrikasıda buralarda..burada tıp okuyorum annem dışişlerinde çalıştığı için ordan oraya biraz dolaştık son budapeşteye düştü yol ..yaşım 20 ,özellikle deneyimli abilere birkaç soru sormak istiyorum,1.si uyuz bi konu audi normalde diplomatlara özel indirim sağlıyor ama avrupa birlii üyelerine sadece bende bunu öğrenince 2. el audilere bakmaya başladım özellikle tt ve 2007 model arıyorum ki burdan gelirken Türkiye'ye getirebileym hemde giriş vergisi biraz düşmüş olur,almanyada ve burda arıyorum, burda 25.000Euro civarında 2.0 s-tronik kırmızı tt 54bin KM 2007 model buldum bayandan(temiz bayağ gördüm arabayı)hiçbir hasar çizik yok bide garantili almanyada 20bin civarında gene 2.0 nerdeyse full aksesuar bir araç var tabi görmeden alınmaz ama ucuz bilet ayarlayıp bi bakmam gerekicek..sorum daha çok yakıt ile ilgili 2.0TFSI benzin yakmıo zaten içiyor anladığım kadarıyla buna LPG yaptırsam olur mu,çok mu kötü olur nası olur? 2.0 dizeller var birkaç tane 2. el gene almanyada tavsiye edermisinz(açıkça söylemem gerekirse sürat veya performans ööle çok umurumda diil canına yandığımın arabasının şekli çok güzel) ve ucuz bulmaya çalışıyorum 15-20 bin euro arası var 2. eller 50bin-100bin KM arası.2. sorum 1.8 alıp lpg taktırsam en iyisimi birde tt alırken 2. el ttde mutlaka özel dikkat göstermem gereken bir yer varmı şurası şööleyse alma gibi yoksa genel 2. el araba almadaki kurallar mı geçerli,arabaları bulduğum site mobile.de diye bir site güvenilir mi avrupada 2. el araba için başka bildiğiniz internet sitesi varsa yazabilirmisiniz..cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.wysiwyg { PADDING-BOTTOM: 0px; MARGIN: 5px 10px 10px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; FONT: 10pt verdana, geneva, lucida, 'lucida grande', arial, helvetica, sans-serif; BACKGROUND: #f5f5ff; COLOR: #000000; PADDING-TOP: 0px } .wysiwyg A:link { COLOR: #22229c } .wysiwyg_alink { COLOR: #22229c } .wysiwyg A:visited { COLOR: #22229c } .wysiwyg_avisited { COLOR: #22229c } .wysiwyg A:hover { COLOR: #ff4400 } .wysiwyg A:active { COLOR: #ff4400 } .wysiwyg_ahover { COLOR: #ff4400 } P { MARGIN: 0px } .inlineimg { VERTICAL-ALIGN: middle } |
|
|
| Forum Sponsorumuz |
| 03-02-2010, 14:59 | #2 |
|
Senior Member
Lokasyon: ankara
|
mobile.de güzel bir site araç bakmak için.güvenilir diye biliyorum
alacağınız araç tt ve güzel tercih.yalnız türkiyeye nasıl sokuluyor bilmiyorum prosedürleri.bende hala cevap arıyorum yurtdışından kendime araç alma ile ilgili.bildiğiniz bilgileri paylaşabilirseniz çok sevinirim. Lpg konusunda çok haklısınız.şimdi orada binseniz bile türkiyede dünyanın en pahalı benzini var.buna katlanılması çok güç ve lpg iyi bir tercih.ancak tfsi motorlara lpg kiti çıkmamış henüz.en son 1 ay önce falan sormuştum.kaç kişiye sorsam takılmıyormuş.siz kesin olarak takılabildiğini biliyormusunuz yada kim söyledi bunu ? ben hiç duymadım.araştırmalar sürüyormuş ve bahar ayları gibi resmi olarak kit çıkacakmış.şuan takılırmış takılmasınada paso enjektörleri eritiyormuş kit. valla 1.8 2.0 hiç önemli değil.sonuçta tt.az gitsin çok gitsin mutlu olan sonuçta yine sen olacaksın. lpg konusundada yine diyorum. eğer takılabiliyorsa çok iyi bir şey. |
| 03-02-2010, 15:50 | #3 |
|
Junior Member
Lokasyon:
|
doğrusunu söylemek gerekirse bende youtube,google vs bikaç sitede arama yaptım ve öyle birkaç örnek çıktı ttye lpg yapmışlar,prosedür le ilgili olay ise ben budapeştede olduğum için Türkiye Cumhuriyeti Budapeşte Büyükelçiliği burdan baktım (bu arada bende ankaralıyım) burakine göre ben eğer 2007 model araba alırsam ki en fazla üç yaşında araba alabiliyorum türkiyeye getirmek istersem eğer,2 sene daha buradayım okul bitene kadar 5 sene olcak ozman da %41 dan hesaplanacak zannedersem ki oda 2.0ın 2007 fiyatı 28bin euro desek %41 den 12bin euro vergi ödeyeceğim(yuhh yani) gibi ama sizin için farklı zannedersem yurtdışından dönenler için bu siz burdan ısmarlıyorsunuz durum farklı gibi geldi bana ama vergi dairesinden bi sormak en iyisi...
|
| 03-02-2010, 18:41 | #4 | |
|
Senior Member
|
| 03-02-2010, 19:58 | #5 |
|
Super Moderator
|
birincisi 25 bin eu ve üzerine yapacağın masraflar yerine türkiyeden araçlara bakabilirsin..araçlar zaten yeni model .. Audi prestijini zaten motor ve parça ömrü uzunluğuyla da perçinliyor.yani kilometresi çok büyük bir kriter olmasın..temizliği önemli.. 35 bin 40 bin eu arası birçok tt var burda.. hepsi de gayet güzel araçlar..maliye gümrük gibi kurumlarla uğraşacağına türkiyeden bir araç tavsiye ederim..
ikinci nokta lpg konusu..sevgili arkadaşım.. Audi TT dediğin araç çok ama çok özel bir tasarımı olan.. rakiplerine göre 100 kat daha üstün olan ve özgün bir otomobil.. TT de çok cimri bir otomobil değil ama o araca lpg olmaz.. yakışmaz..veya ben yakıştıramıyorum.. Çünkü spor otomobillerin uzaktan yakından ekonomi ile alakası olmaz.. TT nin dizel motoru bile bence korkunç bir fikir.. çok lüzumsuz.. ama çıkarmışlar..Bir de şöyle bir nokta var.. madem sakin kullanıyorsun aracı 2.0t ile bir depo benzin ile 600 km 650 km görürsün.. mobile de de birçok araç var daha iyi bir alternatif ben görmedim.. Yurtdışında araçlar için müşteri desteği daha detaylı.. araçların plakaları veya şasi numaralarını yetkili serviste sorgulatıp aracın bir problemi olup olmadığını da öğrenebilirsin..
| 04-02-2010, 16:22 | #6 |
|
Junior Member
Lokasyon:
|
cevaplarınız için çok teşekkürler zaten ben 15-20 bin euro civarında bi araç bakıyorum bir araç daha var 72bin km de 20 bin euroya anlaşabilecekmişim gibi bi hava var s-tronik 2.0 TFSI navigazsyon var iyi bir fiyat gibi geldi bakmayı planlıyorum dizel modeli çok mu kötü olayı nedir neden alınmaz audinin dizel motorlarının çok iyi olduğunu duydum ama bilmiyorum eğer yapılabiliyorsa LPG yaptırmayı düşünüyorum motorada hasar vermiyorsa ama lpg de ne kadar verimli olur gerçi turbolu arabalarda lpg benzinden daha iyi die okudum çünkü lpgnin oktanı benzinden daha yüksekmiş daha bi iyi oluomuş türkiyede az çok tt 2. el fiyatlarını biliyorsunz sizce kaç eurodan soora mantıksız olur burda tt almak? 20? verilir mi
|
| 08-02-2010, 19:55 | #7 |
|
Junior Member
Lokasyon: istanbul
|
audi tt ile söylediğiniz gibi bir depoyla 650 km yapılmıyor.şehir içi trafikte full depo ile ancak 400 km yapıyor. bilgilerinize...........
|
| 08-02-2010, 23:38 | #8 |
|
Senior Member
|
bencede turkıyeden almak mantıklı.sehır ıcı demedı galıba sehır dısı dedı sanırım.20.t sehır ıcı 400 yapar kesın ve kesın sehır dısı 600 yapar.
| 09-02-2010, 22:09 | #9 |
|
Super Moderator
|
sitemizde "hacı" nickli üyemiz.. ki benim canım ciğerim olur kendisi bizzat ankarada yaptı..hangi şehir, nası kullandınız.. çok farklı kriterler var ortada..
| 10-02-2010, 00:35 | #10 |
|
Senior Member
|
Benzin Türkiye'de çok pahalı haklısınız ama,tt ye binip te benzinlikte gaz doldurmak...ne biliyim...Pompacıyı hikaye anlatmak zorunda bırakmayın arkadaşlarına
![]() -Lan bugün bi tt geldi 97 mi 98 mi abi dedim,lpg nerde diye sordu
|
|