Konu Kapatılmıştır

Seçenekler
02-07-2009, 13:00   #51
Senior Member

MOBYDICK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: Istanbul
Üye Albümleri Forum Yıldızı Audi Sahibi
"hizli kosan cabuk yorulur" ya da "hizli yasa genc ol" gibi atasozlerimiz bence modifiye olayini ozetliyor.

Sonucta araclar mekanik sistemlerdir ve tum parcalarin bir "omru" vardir. ne kadar limitlerde kullanirsaniz parcalar o kadar cabuk omrunu tamamlar. "Temiz kullanmak" denen sey de bu omrun uzun tutuldugunu ve aracta her acidan limitlerin fazla zorlanmadigini ifade eder.

Forum Sponsorumuz
02-07-2009, 13:35   #52
Senior Member

maximus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: Adana-mersin
Üye Albümleri Audi Sahibi
MEPHISTO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
"hizli kosan cabuk yorulur" ya da "hizli yasa genc ol" gibi atasozlerimiz bence modifiye olayini ozetliyor.

Sonucta araclar mekanik sistemlerdir ve tum parcalarin bir "omru" vardir. ne kadar limitlerde kullanirsaniz parcalar o kadar cabuk omrunu tamamlar. "Temiz kullanmak" denen sey de bu omrun uzun tutuldugunu ve aracta her acidan limitlerin fazla zorlanmadigini ifade eder.
ama aynı motor seçeneğinin, 2.0tdi den bahsediyorum, 170 hplik seçeneği de mevcut..
iki motorun yapısal açısından fark yoksa ve sadece bu yazılım denen şeyle halledilebilecek bir opsiyonsa, zararı dokunabilir mi ki?

02-07-2009, 14:45   #53
Senior Member

DTM_fanatic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Audi Sahibi
Öyle chip yaptın tamam aracın öldü diye birşey yok. Bende 2008 TT aracıma yaptırmayı düşünüyorum.

02-07-2009, 15:02   #54
Senior Member

MOBYDICK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Albümleri Forum Yıldızı Audi Sahibi
maximus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ama aynı motor seçeneğinin, 2.0tdi den bahsediyorum, 170 hplik seçeneği de mevcut..
iki motorun yapısal açısından fark yoksa ve sadece bu yazılım denen şeyle halledilebilecek bir opsiyonsa, zararı dokunabilir mi ki?
Tabii chip var chip var... Markalar zaten ayni hacimli araclarda farkli beygir secenekleri ile bir nevi "legal chip" yapiyorlar. Burada onemli olan aracin kapasitesini %100'lere yakin kullanmamak bence. Mesela atiyorum, fabrika cikisinda aracin motoru %70 performansla uretildiyse bunu %80'lere falan cikarmak, oyle car car limitlerde kullanilmayacaksa zarar vermez ancak, bu isi abartanlar hic de az degil. Yani 15-20 beygir artirmakla arac gebermez tabii ama, bunu da duzgun yapmak, gerekiyorsa aracin baska ekipmanlarini da buna gore ayarlamak falan gerekir. Bakimlara daha bi dikkat etmek, cok fazla zorlamamak lazim. Ama sonucta "parasini veriyorum, paspas gibi de dibine kadar kullanir atarim kime ne" diyene de birsey diyecek halimiz yok .

02-07-2009, 19:54   #55
Senior Member

maximus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: Adana-mersin
Üye Albümleri Audi Sahibi
MEPHISTO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tabii chip var chip var... Markalar zaten ayni hacimli araclarda farkli beygir secenekleri ile bir nevi "legal chip" yapiyorlar. Burada onemli olan aracin kapasitesini %100'lere yakin kullanmamak bence. Mesela atiyorum, fabrika cikisinda aracin motoru %70 performansla uretildiyse bunu %80'lere falan cikarmak, oyle car car limitlerde kullanilmayacaksa zarar vermez ancak, bu isi abartanlar hic de az degil. Yani 15-20 beygir artirmakla arac gebermez tabii ama, bunu da duzgun yapmak, gerekiyorsa aracin baska ekipmanlarini da buna gore ayarlamak falan gerekir. Bakimlara daha bi dikkat etmek, cok fazla zorlamamak lazim. Ama sonucta "parasini veriyorum, paspas gibi de dibine kadar kullanir atarim kime ne" diyene de birsey diyecek halimiz yok .
teşekkürler bilgilendirdiğiniz için.

05-07-2009, 14:39   #56
Senior Member

DTM_fanatic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Audi Sahibi
Chipten hiçbirşey olmaz arkadaşlar yapmayın allah aşkına. Garanti dışına çıkıyor o ayrı, zaten garanti kapsamında bir sorun yaşamadıysanız, bundan sonrada kolay kolay chipten dolayı motorda bir hasar meydana gelmez.

Amerika 'da chipsiz A3, A4, A5, TT bulamazsınız.

turboadmin bir chip tuningden bahsediyordu. Garantili fln demişti onu bekliyorum ben.

05-07-2009, 15:34   #57
Senior Member

malikguzel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BMW Sahibi
mehmet gazihan arkadaşımız var,chip tunnıng işleriyle ilgileniyor,1 ay önce 3.0 tdi için düşünüyordum 225 hpden 270-280 arası bir bygir artısı söz konuusydu ama güvenemedim işte ....garantili oldugu süreçe problemde olmaz diye düşünüyorum

06-07-2009, 04:25   #58
Senior Member

mTuran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: İstanbul - Bilecik
Forum Yıldızı
Sene sonuna kadar bekleyin derim abt doğuş ile anlaşma yapabilir.

06-07-2009, 13:31   #59
Junior Member

slayer21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: istanbul
bu hafta gittiğm bir tuning yeri bana optimum chipini önerdi 2007 tt için fiyatıı 400 euro 245hp 380tq diyor ...

06-07-2009, 13:35   #60
Junior Member

slayer21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: istanbul
doğuş oto şuan abtyle anlaşmalı zaten onlarda abt chip ni uyguluyor.geçen hafta servisteyken alper bey(servis danışmanım)le konuştum uygularsam fiyatta yardıımcıı olacağını söyledi..

Konu Kapatılmıştır
Seçenekler