Seçenekler
28-06-2010, 00:00   #11
Senior Member

MOBYDICK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: Istanbul
Üye Albümleri Forum Yıldızı Audi Sahibi
))
Yaw, dipte mesajı yazıyorum, "gönder" gibi bi buton yok.. Ya sitede bi eksiklik var, ya da bende ..

Forum Sponsorumuz
28-06-2010, 00:36   #12
Senior Member

mTuran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: İstanbul - Bilecik
Forum Yıldızı
tbkarali Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bu arada mTuran arkadaşımıza seslenmek istiyorum: eğer kulak arkaların çok hassas değilse bu model, yani E 250 cgi cabrio tam senlik. yaşına, gözlemleyebildiğim kadarıyla tarzına ve en önemlisi bütçene (85,000 E civarı) uygun, hiç kaçırma derim. kızların da biri gelir biri gider, hatta 2şer, 3er bile gelebilirler. yetkililer arka koltuğa 2 kişiden fazla binmemize izin vermediler ama senin böyle bir sıkıntın olmayacak, kızlar minyon olursa daha fazlasını da bindirebilirsin... performans olarak da -aynı motoru kullandığımız için biliyorum- senin oğlanın (A5) chipsiz halini aratmaz, chiplisini bilemem. ama quattro denge ve kararlığını (kısaca stabilite de diyebiliriz buna) ararsın. bir incele derim.

test sürüşünde ailem dışında bir arkadaşım daha vardı ve onun da sözleri etkili oldu üzerimde, mealen dedi ki : "oğlum saçmalama, aracın zaten yeni, bi sürü para verdin. ayrıca almayı düşündüğün araçtan pek bir eksiğyok, hele hele o kadar üste para vermeni gerektirecek bir eksiklik hiç yok. ayrıca istanbulda S 500'ün bile hibridini gördüm, mercedes 2015'ten sonra benzinli araç üretmeyecekmiş, elektrikli araçlara doğru bir kayış var. bunlar bile elimizde patlayacak zaten (onda da a4 1.8 T var). otur oturduğun yerde"...
bana da mantıklı geldi ve beni (sabilerimle birlikte) sabırla beklemekte olan eşime doğru koşup müjdeyi verdim: Canım kararımı verdim, kendi arabamızı alıyorum... Mutlu mesut annemlerin evinin yolunu tuttuk...
Hocam kulak arkaları sorun olmaz heralde, olursada iade için avrupa insan hakları mahkemesine başvururum 250CGI Cab güzel ama bende en altta yazdığın dizel meselesini düşünüyorum bundan sonraki aracım büyük bir süpriz olmassa dizel olacak. Aklımda bir kaç araç var bunlardan ilki yeni 5 serisi acil araç ihtiyacım olmadığı için bu araçta şuan m paketi bekliyorum en azından biraz spor çizgileri olsun. En geç 6 ay içinde Türkiye'de satışa sunulmasını bekliyorum. 5 serisi dışındada E250CDI Coupe var aklımda ama 100cc için bir üst vergi dilimine girmek ve BMW'nin çok başarılı dizel motorundan vazgeçmek pek mantıklı gelmiyor.

CGI'daki koltukların geri gitmesi meselesi A5'dede vardı. Takla konusunda arkadan çelik bariyerlerin çıkması bütün cabrio araçlarda var neredeyse ama asla tavan kadar etkili değil olamazda zaten. Çelik bariyerler emniyet kemeri takmayan yolcular için herhangi bir etkisi yok. Araba ters dönüyor ve siz arabanın değil araba sizin üstünüzde gidiyor sonrasıda mucizelere kalır heralde. Takla attığımda sadece benim emniyet kemerim vardı diğer 3 yolcunun yoktu...

Bu arada aracında kalman benzin olarak seni üzsede performans olarak tatmin edecektir. A5 2.0TQ 211'i dizel araçlardan biri olan A6 3.0TDI karşılaştırırsam aradaki 1 litre farkına rağmen bana a6 daha hantal geldi bana. Bu arada çok yakında 520d türkiyede satışa sunulacak 530d zaten var onlarıda incelemeni öneririm. Bir araç alırken o segmentin en güncel kasasını almak bana çok mantıklı geliyor.

Bu arada 3er 5er kız meselesinde a5'de başarılıydı Bir keresinde yağmur aniden bastırmıştı ve arabaya 8 kişi sokmuştum dikiz ve sağ ayna iptaldi Cabrioda tabi üst açık kat çıkılabilir

Konu mTuran tarafından (28-06-2010 Saat 00:40 ) değiştirilmiştir.
28-06-2010, 00:44   #13
Senior Member

Gx.Bortu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: Ankara
Volkswagen Sahibi
Çok güzel ve okunaklı yazınız, büyük keyifle okudum . Kendi aracınızı tekrar size sevdirecek güzel bir deneyim olmuş size.

Ayrıca 2 gün önce ben de Koluman'daydım. Keşke 1 gün sonra gitseymişim, sls amg yi yakından incelemek isterdim.

28-06-2010, 09:20   #14
Senior Member

tbkarali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: Amasya
Üye Albümleri Audi Sahibi
selahattin dumanın yazıları gibi uzun oldu benim yazı. umarım dikkat dağıtmamıştır.

28-06-2010, 09:24   #15
Senior Member

tbkarali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: Amasya
Üye Albümleri Audi Sahibi
997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Butun araclarımın %90 ı benzınlı desem,sızı ne kadar ıyı anladıgım ortaya cıkarmı?
dizel motor bana kömür sobası gibi geliyor, güçlü ama ağır ağır yanıyor. benzinli ise daha çabuk tutuşuyor,gazı bırakınca da çabuk geçiyor odun sobası gibi...

28-06-2010, 10:30   #16
Senior Member

thisisylmz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: İstanbul
Mercedes Benz Sahibi
Bravo cok objektif bir anlatım...

E cabrioyu begendiginize sevindim

34YGZ96

28-06-2010, 11:44   #17
Administrator

turboadmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: Istanbul
Üye Albümleri Moderatör Forum Yıldızı Audi Sahibi
Ben E cabrio 'nun tasarımını çok beğeniyorum. Gerçek hayatta resimlerden daha güzel duruyor.

Sadece iç kalitesini biraz düşün buluyorum, birde navigasyon almazsanız, içerdeki bilgi ekranı trt1 'in eski hali gibi köşeli, çok eski duruyor.

Benzin dizel konusuna gelirsek, benimde tercihim benzin oluyor, fakat dizel araçtaki fazla torkun verdiği his, ve gaza basarken paralarım gidiyor düşüncesi olmaması çok iyi

28-06-2010, 12:02   #18
Senior Member

Lokasyon: Ankara
Üye Albümleri Mercedes Benz Sahibi
"beni yatırdıklarına göre biri arkaya geçecek galiba, yoksa yatırmazlardı" burda çok güldüm abi ya
Birde e250 cdi gerçekten çok sakin kullanan babalar için yani genel anlamda 40+ yaşlar için ancak e350 cdi 4matic olunca işler kızışıyor çünkü gerçekten çok iyi bir performansı var babam s400 hybrid almadan önce s350cdi 4matic denemiştik ve çok rahat hızlanma sağlıyordu hemde arada yaklaşık 200 kilo var e ile s arasında. glk zaten bmw x1 ile aynı kategoride diyebiliriz hatta diyelim çünkü glk ile c serisinin içi aynı x1 inde 3 serisinin içi aynı. Genel olarak mercedes BlueEfficiency teknolojisini daha geliştirirse daha güzel sonuçlar çıkabilir.

28-06-2010, 14:16   #19
Senior Member

designo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mercedes Benz Sahibi
Netteki verilerde A4 2.0 TFSI quattro 1565kg, Mercedes E250CDI 1735kg görünüyor. Arada 170Kg ağırlık fark var ve S-tronic Mercedes in Şanzımana göre çok hızlı. Mercedes in ağır kalıyormuş hissi uyandırmasına sebep bunlar olabilir, güncel aracınızın değerleri çok iyi + dizel benzinliye göre aynı güçte de olsa hızlanma hissini benzinliye göre vermiyor ki sizde demişsiniz E250 CGI cabrio daha hızlıymış hissi uyandırdı.

E350 CDI biraz daha fark ettirirdi kanısındayım sonuçta hacim var.
Nette verilerde
E350CDI ------------------------------------E250CDI
231hp yi 3800devirde, -----------------204 hp yi 4200devirde.
540N tork u 1600 ile 2400 devirde, -----500N tork 1600 ile 1800 devirde

veriyorlar.
2010 Vw Polo 1.4 DSG

Konu designo tarafından (28-06-2010 Saat 14:21 ) değiştirilmiştir.
28-06-2010, 20:42   #20
Forum Sponsoru

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Forum Yıldızı Porsche Sahibi TurboFSI.net Sponsoru
Merc de ıstege beglı her motor versıyonunda 7G sanzıman alınabılıyor(cıft kavrama)
X1 ıle merc de malesef bır sınıf yok,GLK ıle X3 aynı sınıfda,zaten GLK karsısında X3 eskı kaldıgı ıcın,yenı modelı Agustosda gelıyor
GLK C kasasının sasesını kullanıyor,hatta Ecoupe de C kasası saseyle uretılıyor ama E class farklı...
Nedendır bılınmez,Merc lerın ıc kalıtesı barız sekılde dustu
Blue Efficiency teknolojısı aslında emısyon degerlerını temsıl edıyor...
BMW de ısmı farklı yada dıger uretıcıler yesıle karsı duyarlı olduklarını gostermek ıcın bu yolu secıyorlar
Dızelın torku guzel ama bırde 5500-6000 devırlerı gorse ama sıkıstırmadan dolayı mumkun degıl,oyuzden benzın cok daha sportıf

Seçenekler