Seçenekler
10-01-2010, 19:37   #11
Junior Member

Lokasyon: İstanbul
Audi Sahibi
bence de herşeye rağmen en iyisi TR'den almak. vergi, gümrük vs. işlerini geçtim bir kere yabancı plaka ile dolaştığınız için her yerde göze çarpacak aracınız. yanlış bir yere park ettiğinizde ilk o aracı çekerler, bi otoparka ya da restorana gittiğinizde plakanızı görüp ona göre 'muamele' gösterirler ve bunun gibi birçok can sıkıcı şey, özellikle yazlık yerlerde.. sık sık trafikçilerle, çevirmelerle uğraşmak zorunda kalırsınız. zahmeti hiç bitmez hiç girişmeyin derim.

Forum Sponsorumuz
10-01-2010, 19:38   #12
Junior Member

Lokasyon: İstanbul
Audi Sahibi
talita Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
6 ay sonra cıkıs yapsan bile, bi 6 daha getiremıyorsun diye biliyorum. yoksa eskiden olduğu gibi bulgaristana günü birlik çık gel yapılıyordu
+1
aracın en fazla 6 ay TR'de en az 6 ay da alındığı ülkede kalması gerekiyor.

10-01-2010, 21:23   #13
Member

talita - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: istanbul
Üye Albümleri Audi Sahibi
my_audi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
+1
aracın en fazla 6 ay TR'de en az 6 ay da alındığı ülkede kalması gerekiyor.

valla ben her şeye razıyım keşke imkan ( yabancı eş vs. ) olsa, bütün o kötü muamelere ( valet - araçı çekmek vs) katlanırım ...ne de olsa yarı yarıya vergi vermiyorsun. hatta yolunu bulsam arabanın bir beyazını bir de siyahını alırım, 6 ayda birde yunanistan yada bulgaristada bekletir değiştirirdim.
çok eskiden yengelerimde ( yabancı olduklarından) uygun fiyatlı bmw ve mercedes vardı, ama Tr de yaşayanlardan o hakları aldılar diye biliyorum

birde böyle firmalarda var, ben halen çözemedim işi..?

Pazar - ''OkayTrade'' MPC Co.

yabancı araç almak için formaliteler

MAVİ PLAKA ARAÇ ALMAK İSTEYENLER VE ARAÇ SAHİPLERİNİN BİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR - Gümrük Forum - gümrük ithalat ihracat dış ticaret lojistik forum

yurtdışında yaşayan kuzenimde audi s5 var 53bin usd ye almış, biz a5 i bile o fiyata alamayız... ????

10-01-2010, 22:44   #14
Senior Member

banshee8831 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: ankara
Forum Yıldızı Audi Sahibi
arkadaşlar bu işlerden iyi veya yardımcı olabilecek kadar olanlarınız benim msn'i ekleyebilir mi acaba ? çok daha detaylı konuşmak istiyorum bu konuyu...

banshee8831@hotmail.com

11-01-2010, 12:57   #15
Junior Member

Lokasyon:
Bu doğu avrupa ülkelerinden araç almayı düşünenleri uyarmak istiyorum. Çoğunlukla avrupa ülkelerinde pert olmuş araçları alıp tamir edeip satıyorlar.

Almanya'da eski veya pert olmuş araçları Polonya, Ukrayna, Belarus gibi ülkelerden gelen oto tamircileri tarafından alınması normal bir durum.

Ayrıca Türk vatandaşı olarak ithal maliyetleri acayip tutuyor, yerli plaka almak isterseniz. Almanyada zamanında çok sevdiğim arabamı ve motorumu satmak zorunda kalmıştım, buraya taşınırken. Astarı yüzünden pahallıya geliyordu.

11-01-2010, 13:09   #16
Junior Member

Lokasyon:
Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği

Yabancı plakalı araç ile yurda girecekler için bilgiler.

11-01-2010, 13:30   #17
Senior Member

meinea4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: Zonguldak-Ereğli/Hamburg-stade
Üye Albümleri Forum Yıldızı Audi Sahibi
ya goruyorsunuz arkadaslar bır suru tefarruatı var.bızde zamanında hele babam yurtdısndan arac getırıyordu cıft vatandas dı babam sonradan turkıye ye dondugumuzde alman vatandaslıgından cıktı halen daha yurt dısından arac getırtıyordu gumruklen babam da az ugrasmadı.o yuzden bosverın arkadaslar cok zor bu ısler.Onceden gumruk kapısından geç sonra gıne turkıye ye don oyle bırsey vardı ama kanunlar da sureklı degısıyor 6 ayda bır oldu sımdı de ulke degısıklı.bir kaç sene önce abımın arabasını kullanıyordm rahat turkıyede bırakıyordu bana bazen sımdı oda yok.pasaporta işlenıyor neylen geldıysen onla gıdebılıyorsun turkıyeden yoksa gıdemezsın turkıyeden.o yuzden arabayı bırakamadı bu olay 3-4 sene onceydı.yenı bı kanun daha cıkdı almanya da bu da 1-sene once cktı ruhsatta kımlerın adı varsa arabayı sadece onlar kullanabılıyor.sen tutup da abının ya da ablanın felan arabasını kullanamıyorsun.

11-01-2010, 22:52   #18
Junior Member

Lokasyon:
Tetsuo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu doğu avrupa ülkelerinden araç almayı düşünenleri uyarmak istiyorum. Çoğunlukla avrupa ülkelerinde pert olmuş araçları alıp tamir edeip satıyorlar.

Almanya'da eski veya pert olmuş araçları Polonya, Ukrayna, Belarus gibi ülkelerden gelen oto tamircileri tarafından alınması normal bir durum.

Ayrıca Türk vatandaşı olarak ithal maliyetleri acayip tutuyor, yerli plaka almak isterseniz. Almanyada zamanında çok sevdiğim arabamı ve motorumu satmak zorunda kalmıştım, buraya taşınırken. Astarı yüzünden pahallıya geliyordu.
Bu konuda haklısın ama güvenilir bi yerden alıcaz araç temiz hatta daha sonra kârınla bile satılabilecek durumda TR plakaya gelince bi 10.000 tl daha masraf olucağini bilsem yaptiricam ama mağlum 3 yaş sınırı var((

19-01-2010, 17:34   #19
Junior Member

Aydın KAYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: istanbul
Audi Sahibi
%105 gibi gümrük masrafı var.aracı ordan kaça aldığın önemli değil,tr.deki raicine göre gümrük masrafı belirliyorlar.ordan 20000 lik arabayı 5000 e alıyosan okey ama aksi taktirde bi avantajı yok.

07-07-2010, 12:03   #20
Member

cem141 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: Tesvikiye
Audi Sahibi
ne kadar zordur

cars.com'da gordugum arac fiyatlari gercekten insani yasadisiliga tesvik ediyor neredeyse.. gumrukcumuzle yaptigim gorusmede servis agini garanti edip getirmen lazim vs bi suru protokolden bahsetti bana..e dedim galeriler nasil getiriyor o konuda birsey soyleyemedi..acikcasi ben de bilmiyorum galeri konusunu..ancak bir otomobil getirmek istesek gumruk+katma deger vergilerini+diger ne cikarsa onlari bile odesek genede gumrukten cekemiyoruz anladigim kadariyla..

yurtdisinda kullanilan otomobili ulkemizde kullanmayla ilgili bir basligimiz mevcuttu..daha farkli bir konu oldugu icin yeni baslik acmayi uygun gordum..

Etiketler
araç, getirtmek, ithal, ithal etmek, yurt dışından araç
Seçenekler