![]() |
|
|
Seçenekler |
| 10-01-2010, 19:37 | #11 |
|
Junior Member
Lokasyon: İstanbul
|
bence de herşeye rağmen en iyisi TR'den almak. vergi, gümrük vs. işlerini geçtim bir kere yabancı plaka ile dolaştığınız için her yerde göze çarpacak aracınız. yanlış bir yere park ettiğinizde ilk o aracı çekerler, bi otoparka ya da restorana gittiğinizde plakanızı görüp ona göre 'muamele' gösterirler ve bunun gibi birçok can sıkıcı şey, özellikle yazlık yerlerde.. sık sık trafikçilerle, çevirmelerle uğraşmak zorunda kalırsınız. zahmeti hiç bitmez hiç girişmeyin derim.
|
|
| Forum Sponsorumuz |
| 10-01-2010, 19:38 | #12 | |
|
Junior Member
Lokasyon: İstanbul
|
aracın en fazla 6 ay TR'de en az 6 ay da alındığı ülkede kalması gerekiyor. |
|
|
| 10-01-2010, 21:23 | #13 | |
|
Member
|
valla ben her şeye razıyım keşke imkan ( yabancı eş vs. ) olsa, bütün o kötü muamelere ( valet - araçı çekmek vs) katlanırım ...ne de olsa yarı yarıya vergi vermiyorsun. hatta yolunu bulsam arabanın bir beyazını bir de siyahını alırım, 6 ayda birde yunanistan yada bulgaristada bekletir değiştirirdim. çok eskiden yengelerimde ( yabancı olduklarından) uygun fiyatlı bmw ve mercedes vardı, ama Tr de yaşayanlardan o hakları aldılar diye biliyorum birde böyle firmalarda var, ben halen çözemedim işi..? Pazar - ''OkayTrade'' MPC Co. yabancı araç almak için formaliteler MAVİ PLAKA ARAÇ ALMAK İSTEYENLER VE ARAÇ SAHİPLERİNİN BİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR - Gümrük Forum - gümrük ithalat ihracat dış ticaret lojistik forum yurtdışında yaşayan kuzenimde audi s5 var 53bin usd ye almış, biz a5 i bile o fiyata alamayız... ???? |
|
|
| 10-01-2010, 22:44 | #14 |
|
Senior Member
Lokasyon: ankara
|
arkadaşlar bu işlerden iyi veya yardımcı olabilecek kadar olanlarınız benim msn'i ekleyebilir mi acaba ? çok daha detaylı konuşmak istiyorum bu konuyu...
banshee8831@hotmail.com |
|
| 11-01-2010, 12:57 | #15 |
|
Junior Member
Lokasyon:
|
Bu doğu avrupa ülkelerinden araç almayı düşünenleri uyarmak istiyorum. Çoğunlukla avrupa ülkelerinde pert olmuş araçları alıp tamir edeip satıyorlar.
Almanya'da eski veya pert olmuş araçları Polonya, Ukrayna, Belarus gibi ülkelerden gelen oto tamircileri tarafından alınması normal bir durum. Ayrıca Türk vatandaşı olarak ithal maliyetleri acayip tutuyor, yerli plaka almak isterseniz. Almanyada zamanında çok sevdiğim arabamı ve motorumu satmak zorunda kalmıştım, buraya taşınırken. Astarı yüzünden pahallıya geliyordu. |
|
| 11-01-2010, 13:09 | #16 |
|
Junior Member
Lokasyon:
|
|
|
| 11-01-2010, 13:30 | #17 |
|
Senior Member
|
ya goruyorsunuz arkadaslar bır suru tefarruatı var.bızde zamanında hele babam yurtdısndan arac getırıyordu cıft vatandas dı babam sonradan turkıye ye dondugumuzde alman vatandaslıgından cıktı halen daha yurt dısından arac getırtıyordu gumruklen babam da az ugrasmadı.o yuzden bosverın arkadaslar cok zor bu ısler.Onceden gumruk kapısından geç sonra gıne turkıye ye don oyle bırsey vardı ama kanunlar da sureklı degısıyor 6 ayda bır oldu sımdı de ulke degısıklı.bir kaç sene önce abımın arabasını kullanıyordm rahat turkıyede bırakıyordu bana bazen sımdı oda yok.pasaporta işlenıyor neylen geldıysen onla gıdebılıyorsun turkıyeden yoksa gıdemezsın turkıyeden.o yuzden arabayı bırakamadı bu olay 3-4 sene onceydı.yenı bı kanun daha cıkdı almanya da bu da 1-sene once cktı ruhsatta kımlerın adı varsa arabayı sadece onlar kullanabılıyor.sen tutup da abının ya da ablanın felan arabasını kullanamıyorsun.
| 11-01-2010, 22:52 | #18 | |
|
Junior Member
Lokasyon:
|
((
|
|
|
| 19-01-2010, 17:34 | #19 |
|
Junior Member
Lokasyon: istanbul
|
%105 gibi gümrük masrafı var.aracı ordan kaça aldığın önemli değil,tr.deki raicine göre gümrük masrafı belirliyorlar.ordan 20000 lik arabayı 5000 e alıyosan okey ama aksi taktirde bi avantajı yok.
|
|
| 07-07-2010, 12:03 | #20 |
|
Member
Lokasyon: Tesvikiye
|
ne kadar zordur
cars.com'da gordugum arac fiyatlari gercekten insani yasadisiliga tesvik ediyor neredeyse.. gumrukcumuzle yaptigim gorusmede servis agini garanti edip getirmen lazim vs bi suru protokolden bahsetti bana..e dedim galeriler nasil getiriyor o konuda birsey soyleyemedi..acikcasi ben de bilmiyorum galeri konusunu..ancak bir otomobil getirmek istesek gumruk+katma deger vergilerini+diger ne cikarsa onlari bile odesek genede gumrukten cekemiyoruz anladigim kadariyla.. yurtdisinda kullanilan otomobili ulkemizde kullanmayla ilgili bir basligimiz mevcuttu..daha farkli bir konu oldugu icin yeni baslik acmayi uygun gordum..
![]() |
| Etiketler |
| araç, getirtmek, ithal, ithal etmek, yurt dışından araç |
| Seçenekler | |
|
|