|
|
#4 (permalink) |
|
Senior Member
|
Allah aşkına nesini anlamadınız?
Launch control sırasında-- zn de launch control 8000rpm de oluyor-- cıkan gazın ne kadar fazla oldugunun esprili bi anlatımı bu video. sonucta sanayide eglence amaclı cekılmıs bi video boyle bi cevap vermenın ne alakası var anlamadım?? |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Senior Member
|
iyide ahmet yani aracı 8000 devire getirmek için launch control'mü lazım bende bunu çözemedim.sonuçta araç zaten güçlü ve 8k'ya kadar çıkıyordur heralde.o andaki eksozdan çıkan gaz miktarı elbet düşürür o damacanaları.
2. videodaki launch control nerede onuda göremedim.ama aracın helali var.deli gibi hızlanıyor. sonuçta kusura bakma ama konu başlığı ile videolarını ben de bağdaştıramadım
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Senior Member
|
@ Ahmet Sayılır, benim bildiğim Launch control otomatik araçlarda gazla frene basılıp aracı hızlı kaldırmak için kullanılan bir yöntemdir ! Aracı 8000 devire getiripte boş damacanaları devirmekle Launch controlun ne alakası var onu çözemedim. Bilgi eksiğim yada yanlışım varsa lütfen düzelt...
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Senior Member
|
Alıntı:
Launch control (automotive) - Wikipedia, the free encyclopedia
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Senior Member
|
Launch Control diye bahsedilen olay ALS aslinda, siz durdugunuz yerde gaza bastiginizda turbonuz yuksek basinc basmaz, dolayisi ile bu sistem ile turbo arac yurumese bile yuksek basinclara cikar, bunu da motorun devrini bahsedilen uzere yuksek devirlere cikartir, oradan egzost gazlari iyice siser ve turboyu maksimuma yakin doldurur, oldugunuz yerden ziplar gidersiniz. Ahmet'in kastettigi Launch Control ile redline kaldirilmis, turbo yuksek basinclara ciktigi uzere fazla bir egzost cikisi olmakta, dolayisi ile de damacanalar ucmakta.
|
|
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
|
|