Geri git   TurboFSI Audi Forumları > Genel > Sohbet

Uyarılar

LinkBack Seçenekler
Alt 20-09-2009, 11:02   #21 (permalink)
Senior Member

mTuran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tabii modifikasyonlarla subaruyada uygulanabilir ama launch control sadece yazılımsal bir değişiklik değil. Gücün ani olarak lastiklere verilmesi sonucu lastikler güzel bir spin atacaktır.

Alıntı:
Ahmet Sayılır Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
launch control: cogunlukla drag yarıslarında aracın daha seri kalkmasını saglamak amacıyla. aracın durdugu yerde turbo basıncını artırarak, aracın debriyajdan cekıldıgı anda ok gibi fırmalamasını saglayan bi sistemdir.

als (anti lag sistem): cogunlukla ralli araclarında gordugumuz bir olay. sofor ayagını gazdan cektıgı anda devir dusecegi için, bu yavaslamada turbonun spool verdigi devirin altına duserse diye beyın ıle ayarlanan devir ve basınc aralıgında turbonun dolu kalmasının saglanmasıdır. sofor ayagını gazdan cektıgınde gelen catara patara seslerınden anlayabiliriz. (karısım zengın tutulursa daha fazla alev atar )
bu sistemi de TR de kullanan araclar mevcuttur. videosunu yukleyınce linki yazarım.
Launch Control cok büyük bir oranda otomatik vites araçlarda geliyor(manuelde gelen bir araç markası bilmiyorum hatta) zaten ilk olarak launch control otomatik vites için yapılmış bir teknoloji(f1 yarışları) sadece turbo ile ilgili değil aşağıdaki listedeki araçların hepsine launch control var. ALS dediğiniz gibidir, pek arabalarda kullanılan bir sistem olmadığından(sanıyorum turboyu zorladığından) açıkcası çok bilgim yok.
  • Audi R8
  • Audi TT
  • BMW M3
  • BMW M5
  • BMW M6
  • Bugatti Veyron
  • Chevrolet Corvette/ZR1
  • Ferrari 360cs
  • Ferrari 599 GTB
  • Ferrari F430/Scuderia
  • Lamborghini Gallardo/LP560
  • Lamborghini Murcielago/LP640
  • Lexus ISF
  • Mercedes Benz McLaren SLR
  • Mercedes Benz SL63 AMG
  • Mitsubishi Evo Lancer Evolution/MR
  • Nissan GT-R
  • Porsche 911/Carrera/S/GT2
  • Volkswagen GTI/Golf/Rabbit/R32
Audi Emniyet K. Yastığı -
Beyaz LED Plaka ve İç Aydınlatma

mTuran isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
Alt 20-09-2009, 11:10   #22 (permalink)
Senior Member

Ahmet Sayılır - MSN üzeri Mesaj gönder

ZN acceleration - Car Videos on StreetFire

45inci sanıyede launch control var, sagdakı gosterge boost saati-- turbo basıncının artısını gormek mumkun

turbo olmayan araclardakı launch kontrol cogunlukla aracın en verimlı devir bandında devirin sabitlenıp en az patınaj, en az yıgılma mantıgıyla ideal kalkıs ıcın.
Ahmet Sayılır isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-09-2009, 18:55   #23 (permalink)
Junior Member

Oguzcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ahmet Allah kolaylık versin.Videodaki amaç launch control un custom modifiyeli bir araçta ne kadar iyi uygulandığını göstermke,şişeleri devirmeside fantezisi.Amaç aracın zaten çıkarttığı gazı daha çok çıkartmak ki giren havayla orantılı olarak araç yüksek devirde kalsın ve ok gibi ilerlesin.850 hp de topspeed için yapılmış bir araç gürültü yapmasın sürüşümü güvenli kılsın diye değil hızlı olsun diye yapılmış.(güvenliğide gücü ölçüsündedir)
Oguzcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-09-2009, 18:58   #24 (permalink)
Junior Member

Oguzcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

.Gücü iyi bir şekilde yere aktarabilmek için iyi bir yazılımla aracın programlanması gerekirki iyi bir hava benzin karışımı ve egzos gazı salımı olsun.Aracta custom modiyife varken yazılımsız neyle yürüyecek iterek mi?
Oguzcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-09-2009, 20:24   #25 (permalink)
Senior Member

banshee8831 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

banshee8831 - MSN üzeri Mesaj gönder

ahmet inanmayacaksın ama anlatmak istediğin olayı anladım dostum. ama öyle bir yerden öğrendim ki şaşılması gereken bu.

nfs shift oyununu biliyorsun.adamlar bu sefer gayet ciddi ve gerçekci yapmışlar oyunu.neyse altımda s3 vardı. turbolu falan.dur dedim şu turbo olayına bir el atıyım. çektim abi kenara. arabayı boşa aldım.hem gaza hemde frene bastım turbo saati dolmadı.hiç bir kıpırdama dahi olmadı.

daha sonra bu sefer aracı 1'e alıp el freni çekili halde gaza bastım.bu sefer araç pıstı ve turbo saati doldu sonuna kadar.

zaten bu noktada el frenini çekince bildiğimiz launch control oluyor ve araç fırlıyor.

Ancak senin dediğin durumu böyle yapınca daha iyi kavramış oldum.turbo devreye girdiği anda eksozdan çıkan gaz akışı artıyor.e subaruyu boşa alıp bağırtmakla launch control gibisinden yapıp turbolu halde bağırtmak arasında bayağı fark varmış.normal araç deviremez o zaman o damacanaları.

kusura bakma başta anlamadık ama şimdi tamamdır olay
banshee8831 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-09-2009, 21:28   #26 (permalink)
Senior Member

Ahmet Sayılır - MSN üzeri Mesaj gönder

Alıntı:
banshee8831 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ahmet inanmayacaksın ama anlatmak istediğin olayı anladım dostum. ama öyle bir yerden öğrendim ki şaşılması gereken bu.

nfs shift oyununu biliyorsun.adamlar bu sefer gayet ciddi ve gerçekci yapmışlar oyunu.neyse altımda s3 vardı. turbolu falan.dur dedim şu turbo olayına bir el atıyım. çektim abi kenara. arabayı boşa aldım.hem gaza hemde frene bastım turbo saati dolmadı.hiç bir kıpırdama dahi olmadı.

daha sonra bu sefer aracı 1'e alıp el freni çekili halde gaza bastım.bu sefer araç pıstı ve turbo saati doldu sonuna kadar.

zaten bu noktada el frenini çekince bildiğimiz launch control oluyor ve araç fırlıyor.

Ancak senin dediğin durumu böyle yapınca daha iyi kavramış oldum.turbo devreye girdiği anda eksozdan çıkan gaz akışı artıyor.e subaruyu boşa alıp bağırtmakla launch control gibisinden yapıp turbolu halde bağırtmak arasında bayağı fark varmış.normal araç deviremez o zaman o damacanaları.

kusura bakma başta anlamadık ama şimdi tamamdır olay
estafurullah, onemli olan dogruyu bulmak
Ahmet Sayılır isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler