![]() |
|
|
Seçenekler |
| 20-09-2009, 01:32 | #11 | |
|
Senior Member
Lokasyon: .
|
Aracin otomatik olmasi gerekmez, duz viteste de frene asilip, gazi kokleyip (dolayisi ile turbonu doldurursan ust seviyelere kadar), freni birakirsan ayni Launch Control - ALS mantigindaki gibi ziplar gidersin. Ancak senin aracinda Launch Control olmazsa devir kesiciyi iptal edemezsin, o yuzden de oyle Impreza STi'lar falan gibi ucarak gidemezsin, ya da damacana deviremezsin. |
|
| Forum Sponsorumuz |
| 20-09-2009, 03:40 | #12 | ||
|
Senior Member
Lokasyon: İstanbul - Bilecik
|
F1 Glossary This is an electronic program that performs a fully automated start for a Formula One car. This system is used to help the best possible pickup and acceleration. This system is completely computer aided and the driver just has to press the accelerator. One of the problems with this system is that if the car stalls then it is very difficult to revive it. This system works along with the traction control to reduce wheel spin and better starts. Traction control is banned as of 2006 as it imposes an unnecessary cost to the teams. Wiki Launch control refers to an electronic aid which is used to assist the drivers of various motorsports at the very moment of the start of a race.
A5 2.0T Quattro S-Tronic 2010-2010 ![]() Konu mTuran tarafından (20-09-2009 Saat 03:43 ) değiştirilmiştir. |
||
| 20-09-2009, 07:32 | #13 |
|
Junior Member
Lokasyon: antalya
|
dostum arkadasın bahsettıgı dogru wikiden fln bakmana gerek yok otomotiv dunyasında bu kavram boylede kullanılıyor acıkcası ahmetın dedıgı olay ALS bak arat vıdeo sıtelerınden bol bol gorursun
|
| 20-09-2009, 08:42 | #14 | |
|
Senior Member
Lokasyon: 06
|
- 2. videoda launch yok, zaten o videonun uzerıne BONUS yazdım, her videoya bi baslık acmamak için altına ekledım
|
|
| 20-09-2009, 08:49 | #15 | |
|
Senior Member
|
dipnot: otomatık vitesli araclardaki launch aracı daha cok zorlar cunku gaza basarken frene de bastıgınız ıcın yuruyene daha cok yuk bindirirsiniz ( hem sanzımana hemde frenlere) manuel viteslilerde ayak debriyajda oldugu ıcın frenlere binen bi yuk olmaz. bu videoyu dıstan cekerken keske ıcerde devir ve boost saatını de cekseydım. boylelıkle launch u yani arabanın durdugu yerde 1,5 bara nasıl geldiğini gormus olurduk. launch controlu daha rahat anlardık. (arac yarıs ayarlarında 2,6 barda yuruyor.) |
|
| 20-09-2009, 08:51 | #16 |
|
Senior Member
|
yarıs ayarlarında 850hp civarında oldugunu dusunuyoruz (nos haric)
konya drag pistinde mskydan sonrakı 2. dereceyi yaptı. 10.8 civarı bi zaman olması gerekiyordu. |
| 20-09-2009, 08:54 | #17 |
|
Senior Member
|
|
| 20-09-2009, 08:54 | #18 | |||
|
Senior Member
Lokasyon: İstanbul - Bilecik
|
GT-R Register - Official Nissan Skyline and GTR Owners Club forum - View Single Post - Fcon V pro.... how does the anti-lag and launch control work?
Yinede tartışmaya konudan çıkmaya gerek yok, ben bildiklerimi yazdım egzozdan gaz cıkartmak launch control diyorsanız oyle olsun
A5 2.0T Quattro S-Tronic 2010-2010 ![]() Konu mTuran tarafından (20-09-2009 Saat 08:59 ) değiştirilmiştir. |
|||
| 20-09-2009, 09:35 | #19 | |
|
Senior Member
|
![]() Subaruda launch controlu oem beyın ıle yapmak mumkunken, takılabilen standalone beyınlerle( aem, simtek, hydra, apex-i) de launch controlu kullanmak mumkun. |
|
| 20-09-2009, 09:42 | #20 | |
|
Senior Member
|
als (anti lag sistem): cogunlukla ralli araclarında gordugumuz bir olay. sofor ayagını gazdan cektıgı anda devir dusecegi için, bu yavaslamada turbonun spool verdigi devirin altına duserse diye beyın ıle ayarlanan devir ve basınc aralıgında turbonun dolu kalmasının saglanmasıdır. sofor ayagını gazdan cektıgınde gelen catara patara seslerınden anlayabiliriz. (karısım zengın tutulursa daha fazla alev atar ) bu sistemi de TR de kullanan araclar mevcuttur. videosunu yukleyınce linki yazarım. |
|
![]() |
| Seçenekler | |
|
|