Konu Kapatılmıştır

Seçenekler
20-09-2009, 01:32   #11
Senior Member

TFSI34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: .
Audi Sahibi
GRN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@ Ahmet Sayılır, benim bildiğim Launch control otomatik araçlarda gazla frene basılıp aracı hızlı kaldırmak için kullanılan bir yöntemdir ! Aracı 8000 devire getiripte boş damacanaları devirmekle Launch controlun ne alakası var onu çözemedim. Bilgi eksiğim yada yanlışım varsa lütfen düzelt...
Ustte acikca anlattim ama duzelteyim istedim,

Aracin otomatik olmasi gerekmez, duz viteste de frene asilip, gazi kokleyip (dolayisi ile turbonu doldurursan ust seviyelere kadar), freni birakirsan ayni Launch Control - ALS mantigindaki gibi ziplar gidersin. Ancak senin aracinda Launch Control olmazsa devir kesiciyi iptal edemezsin, o yuzden de oyle Impreza STi'lar falan gibi ucarak gidemezsin, ya da damacana deviremezsin.

Forum Sponsorumuz
20-09-2009, 03:40   #12
Senior Member

mTuran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: İstanbul - Bilecik
Forum Yıldızı
@ Ahmet Sayılır, benim bildiğim Launch control otomatik araçlarda gazla frene basılıp aracı hızlı kaldırmak için kullanılan bir yöntemdir ! Aracı 8000 devire getiripte boş damacanaları devirmekle Launch controlun ne alakası var onu çözemedim. Bilgi eksiğim yada yanlışım varsa lütfen düzelt...
TFSI34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ustte acikca anlattim ama duzelteyim istedim,

Aracin otomatik olmasi gerekmez, duz viteste de frene asilip, gazi kokleyip (dolayisi ile turbonu doldurursan ust seviyelere kadar), freni birakirsan ayni Launch Control - ALS mantigindaki gibi ziplar gidersin. Ancak senin aracinda Launch Control olmazsa devir kesiciyi iptal edemezsin, o yuzden de oyle Impreza STi'lar falan gibi ucarak gidemezsin, ya da damacana deviremezsin.
Subaruda launch control olduğunu sanmıyorum çünkü launch control elektronik bir olay. Dediğin doğru turbodan basınç elde ediliyor yoksa gazlamayla oyle bir basınç olacağını bende sanmıyorum ama yinede olayın launch control ile alakası yok.

F1 Glossary

This is an electronic program that performs a fully automated start for a Formula One car. This system is used to help the best possible pickup and acceleration. This system is completely computer aided and the driver just has to press the accelerator. One of the problems with this system is that if the car stalls then it is very difficult to revive it. This system works along with the traction control to reduce wheel spin and better starts. Traction control is banned as of 2006 as it imposes an unnecessary cost to the teams.

Wiki
Launch control refers to an electronic aid which is used to assist the drivers of various motorsports at the very moment of the start of a race.

Konu mTuran tarafından (20-09-2009 Saat 03:43 ) değiştirilmiştir.

20-09-2009, 07:32   #13
Junior Member

Lokasyon: antalya
dostum arkadasın bahsettıgı dogru wikiden fln bakmana gerek yok otomotiv dunyasında bu kavram boylede kullanılıyor acıkcası ahmetın dedıgı olay ALS bak arat vıdeo sıtelerınden bol bol gorursun

20-09-2009, 08:42   #14
Senior Member

Lokasyon: 06
banshee8831 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
iyide ahmet yani aracı 8000 devire getirmek için launch control'mü lazım bende bunu çözemedim.sonuçta araç zaten güçlü ve 8k'ya kadar çıkıyordur heralde.o andaki eksozdan çıkan gaz miktarı elbet düşürür o damacanaları.

2. videodaki launch control nerede onuda göremedim.ama aracın helali var.deli gibi hızlanıyor.

sonuçta kusura bakma ama konu başlığı ile videolarını ben de bağdaştıramadım
- aracı 8000 devire getirmek için launch kontrole gerek yok, bu aractakı launch kontrol turbo daha cabuk dolsun dıye 8000 devire ayarlanmıs durumda. kucuk turbolu araclarda 2000 devir bile yeterken ZN dekı turbodan dolayı 8000 e ayarlandı.

- 2. videoda launch yok, zaten o videonun uzerıne BONUS yazdım, her videoya bi baslık acmamak için altına ekledım

20-09-2009, 08:49   #15
Senior Member

malesef ki yanlıs biliyormussunuz.
dipnot: otomatık vitesli araclardaki launch aracı daha cok zorlar cunku gaza basarken frene de bastıgınız ıcın yuruyene daha cok yuk bindirirsiniz ( hem sanzımana hemde frenlere)
manuel viteslilerde ayak debriyajda oldugu ıcın frenlere binen bi yuk olmaz.
bu videoyu dıstan cekerken keske ıcerde devir ve boost saatını de cekseydım.
boylelıkle launch u yani arabanın durdugu yerde 1,5 bara nasıl geldiğini gormus olurduk. launch controlu daha rahat anlardık. (arac yarıs ayarlarında 2,6 barda yuruyor.)

20-09-2009, 08:51   #16
Senior Member

Burak(1.8TFSİ) Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
baya eğlenceli birşey yapmışsınız yahu bu subaru kaç hp?
yarıs ayarlarında 850hp civarında oldugunu dusunuyoruz (nos haric)
konya drag pistinde mskydan sonrakı 2. dereceyi yaptı. 10.8 civarı bi zaman olması gerekiyordu.

20-09-2009, 08:54   #17
Senior Member

banshee8831 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
devir kesme yerine launch control yazmış heralde
komık
10krktr

20-09-2009, 08:54   #18
Senior Member

mTuran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: İstanbul - Bilecik
Forum Yıldızı
Ahmet Sayılır Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
malesef ki yanlıs biliyormussunuz.
dipnot: otomatık vitesli araclardaki launch aracı daha cok zorlar cunku gaza basarken frene de bastıgınız ıcın yuruyene daha cok yuk bindirirsiniz ( hem sanzımana hemde frenlere)
manuel viteslilerde ayak debriyajda oldugu ıcın frenlere binen bi yuk olmaz.
bu videoyu dıstan cekerken keske ıcerde devir ve boost saatını de cekseydım.
boylelıkle launch u yani arabanın durdugu yerde 1,5 bara nasıl geldiğini gormus olurduk. launch controlu daha rahat anlardık. (arac yarıs ayarlarında 2,6 barda yuruyor.)
Otomatik bir vitesli araçta en azından benim aracımda launch control yoksa zaten aracı zorlamanıza izin vermiyor ama araçta elektronik bir olay olan launch control varsa zaten şanzumana frene binen yük ayarlanıyor.

ugurbora Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
dostum arkadasın bahsettıgı dogru wikiden fln bakmana gerek yok otomotiv dunyasında bu kavram boylede kullanılıyor acıkcası ahmetın dedıgı olay ALS bak arat vıdeo sıtelerınden bol bol gorursun
Boyle kullanılıyorsa(ki ben ilk defa egzoz'dan gaz yapmanın launch control olduğunu duyuyorum) yanlış arkadaşım. Her araç launch control yapamaz, araştır corvette'lere launch control sistemi 2010 model yılında eklendi. Launch control elektronik bir olay ve doğrudan ECU ile alakası var. Ayrıca yabancı bir forumdan gtr sahibinin postunda launch control ile als tamamen farklı şeyler olduğunu açıklamış.

GT-R Register - Official Nissan Skyline and GTR Owners Club forum - View Single Post - Fcon V pro.... how does the anti-lag and launch control work?
Steve,

I am with you on this one.

1, Launch control (i.e HKS Pro and Power FC pro)
2, Anti lag

these are 2 totally different things. Not even in the same league in my opinon.

The launch control as in the Power Fc and the HKS F-con are not bad as the tool
they are designed for. But a Steve say proper Anit-lag is in a different world.

Yep a GTR with a single throtle body does make it a little easier.........
Yada lauch control özelliğine sahip bir aracın kullanım klavuzuna bakarsanız yine ne olduğunu nasıl kullanabileceğiniz bilgilerini görürsünüz.

Yinede tartışmaya konudan çıkmaya gerek yok, ben bildiklerimi yazdım egzozdan gaz cıkartmak launch control diyorsanız oyle olsun

Konu mTuran tarafından (20-09-2009 Saat 08:59 ) değiştirilmiştir.

20-09-2009, 09:35   #19
Senior Member

mTuran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Subaruda launch control olduğunu sanmıyorum çünkü launch control elektronik bir olay. Dediğin doğru turbodan basınç elde ediliyor yoksa gazlamayla oyle bir basınç olacağını bende sanmıyorum ama yinede olayın launch control ile alakası yok.

F1 Glossary

This is an electronic program that performs a fully automated start for a Formula One car. This system is used to help the best possible pickup and acceleration. This system is completely computer aided and the driver just has to press the accelerator. One of the problems with this system is that if the car stalls then it is very difficult to revive it. This system works along with the traction control to reduce wheel spin and better starts. Traction control is banned as of 2006 as it imposes an unnecessary cost to the teams.

Wiki
Launch control refers to an electronic aid which is used to assist the drivers of various motorsports at the very moment of the start of a race.
Launch control elektronık bi olayda; subaru dua ile mı calısıyor
Subaruda launch controlu oem beyın ıle yapmak mumkunken, takılabilen standalone beyınlerle( aem, simtek, hydra, apex-i) de launch controlu kullanmak mumkun.

20-09-2009, 09:42   #20
Senior Member

mTuran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Otomatik bir vitesli araçta en azından benim aracımda launch control yoksa zaten aracı zorlamanıza izin vermiyor ama araçta elektronik bir olay olan launch control varsa zaten şanzumana frene binen yük ayarlanıyor.

Boyle kullanılıyorsa(ki ben ilk defa egzoz'dan gaz yapmanın launch control olduğunu duyuyorum) yanlış arkadaşım. Her araç launch control yapamaz, araştır corvette'lere launch control sistemi 2010 model yılında eklendi. Launch control elektronik bir olay ve doğrudan ECU ile alakası var. Ayrıca yabancı bir forumdan gtr sahibinin postunda launch control ile als tamamen farklı şeyler olduğunu açıklamış.

GT-R Register - Official Nissan Skyline and GTR Owners Club forum - View Single Post - Fcon V pro.... how does the anti-lag and launch control work?
Yada lauch control özelliğine sahip bir aracın kullanım klavuzuna bakarsanız yine ne olduğunu nasıl kullanabileceğiniz bilgilerini görürsünüz.

Yinede tartışmaya konudan çıkmaya gerek yok, ben bildiklerimi yazdım egzozdan gaz cıkartmak launch control diyorsanız oyle olsun
launch control: cogunlukla drag yarıslarında aracın daha seri kalkmasını saglamak amacıyla. aracın durdugu yerde turbo basıncını artırarak, aracın debriyajdan cekıldıgı anda ok gibi fırmalamasını saglayan bi sistemdir.

als (anti lag sistem): cogunlukla ralli araclarında gordugumuz bir olay. sofor ayagını gazdan cektıgı anda devir dusecegi için, bu yavaslamada turbonun spool verdigi devirin altına duserse diye beyın ıle ayarlanan devir ve basınc aralıgında turbonun dolu kalmasının saglanmasıdır. sofor ayagını gazdan cektıgınde gelen catara patara seslerınden anlayabiliriz. (karısım zengın tutulursa daha fazla alev atar )
bu sistemi de TR de kullanan araclar mevcuttur. videosunu yukleyınce linki yazarım.

Konu Kapatılmıştır
Seçenekler