|
|
#1 (permalink) |
|
Senior Member
|
Arkadaşlar,belki burdan okumuşsunuzdur,yakında TR ye geri dönüyorum.Biraz araştırma yaptım ama aklımda B5 1.8 almak var.Sahibinden bakıyorum B5 1.8 lerin hem fiyatı uygun,hemde motror olarak 125HP yeterli olur diye dusunuyorum.
1.8 motor kullanan varmı? Tuketım degerlerı konusunda fabrıka verılerını buldum ama,kıtap degerlerı yolda gecerlı olmuyor. LPG taktıran var mı? Düz,turbosuz olursa Sun Roof lu. Kullanan,bilen duyan var mı? Şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
| Sponsored Links |
|
|
#2 (permalink) |
|
Senior Member
|
aynı motor seat toledo da kullanıyoruz. alt yapısı büyük oranda anı olması gerek. brc marka lpg kiti takılı.
ortalama 1,6 ların tamamından tatminkar (özellikle düşük devirde) onlardan daha az yakan tamami ile performans yerine sürüş zevkine odaklı bir makine. birde olukça iyi son hızı var. benzinde yakıt: şehir içi sakin sürüşte 7,5 8,5 arası, seri kullanımda 8,5 - 10 lt arası yakar. uzun yolda acaip bir olay var 5lt altına inebiliyor uygun şartlarda. lpg de ise şuan kmde ortalama 15 16 kuruş yakıyor sadece şehir içi devirli kullanımdada 19 kuruş civarı. Konu mayham85 tarafından (27-06-2009 Saat 14:01 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Member
|
Bu araci dusunursen LPG sart tabi. Bende 1.8 T Triptronik var. Prins marka lpg kiti taktirdim. Performans olarak hic bir dusus yasamadim. Ustelik yakitta da ciddi dusus oldu. Sehir disinda 14 Kr, Sehir icinde 24 Kr. a civarinda yakiyor. Sehir disinda 140-160 km hizla ankaraya gittim. 18Kr yakti. Klima acik halde idi.
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Senior Member
|
Alıntı:
Ayni motordan bahsediyoruz değilmi? 1.8 20 valve olardan,SEAT da VW grubunun motorları kullanıldığını biliyordum ama 1.8 Toledo hiç aklıma gelmemişti.Benim aklımda 1.8 bi araç almak var,ama dediğim gibi SEAT ı hiç düşünmemiştim. Anladışım kadarı ile genelde araçtan memnunsunuz,servis giderleri ne durumda?frenajı?yol tutuşu?parça fiyatları? |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Senior Member
|
Alıntı:
Cevaplar için çok teşekkür ederim,ama T düşünmüyorum(şimdilik),açıkcası burdaki aracımdan oldukça yoruldum.Arabada ne kadar çok aksam oluyorsa o kadar fazla problem ve akabindede masrafın oluyor. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla T ile duz motor arasında tüketim açısından öyle büyük farklar yok. |
|
|
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
|
|