Konu Kapatılmıştır

Seçenekler
27-06-2009, 11:39   #101
Senior Member

cico - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: Ankara-Mersin
Audi Sahibi
powerslide Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
merhabalar, bir üyenin başlık açabilmesi için en az 50,100 vs. gibi bir post sayısını yakalaması gerekmektedir diye düşünüyorum. bunun örneklerini bir çok farklı forumda gördüm ve bence çok başarılı bir uygulama neden mi?
turbofsi benim gözümde üyeleriyle beraber gerçekten çok saygın bir site ve yeni bir üyenin hop atlayıp daha araştırmadan etmeden başlık açması forum içinde bilgi kirliliğine ve zaman kaybına yol açıyor. bence bir üyenin başlık açabilmesi için belirli bir post sayısına ulaşması gerekmelidir hem böylelikle forum içinde yeni üyeleri araştırmaya teşvik etmiş oluruz hem de geçerken uğradım dur kafamda sorular var başlık açıyım yerine yeterli post sayısına ulaşmak için sabırla mesaj yazan üyenin ciddiyetini anlarız. (saçmalamayacağını varsayarsak). zaten genelde mantıklı ve yararlı başlıkların çoğunu yüksek postlu üyeler açıyor.
bunu son zamanlarda cevabı daha önce çok kez verilmiş soruların tekrar tekrar başlık olarak karşımıza çıkmasından dolayı yazmak istedim. bu tarz bir uygulamanın başka forumlarda geçerli olduğunu gördüğümden bu uygulamaya geçmenin imkanı da vardır. bakalım benimle aynı görüşte olan var mı acaba?
Kesinlikle katılıyorum 50 bile az bence bir uyenin baslık acabilmesi icin en az 100 mesajı olması gerekir cok goruyoruz yeni gelen uyeler arastırmadan konu acıyorlar ve cevabı aslında forumda olan birseyi bize tekrardan yazdırıyorlar bu da forum icerisinde gereksiz baslık kirliligi yaratıyor bu mesaj limiti uygulaması ciddi dusunulup uygulamaya gecirilmeli bence...

Forum Sponsorumuz
27-06-2009, 11:42   #102
Senior Member

HuS.TeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: Ankara
Üye Albümleri Audi Sahibi
Fotoğraflardaki geçişler , mesela facebook taki gibi üzerine tıklanınca gerçekleşebilse güzel olurdu diye düşünmüştüm fotoğraflara bakarken arkadaşların albümlerindeki

27-06-2009, 11:44   #103
Senior Member

cico Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kesinlikle katılıyorum 50 bile az bence bir uyenin baslık acabilmesi icin en az 100 mesajı olması gerekir cok goruyoruz yeni gelen uyeler arastırmadan konu acıyorlar ve cevabı aslında forumda olan birseyi bize tekrardan yazdırıyorlar bu da forum icerisinde gereksiz baslık kirliligi yaratıyor bu mesaj limiti uygulaması ciddi dusunulup uygulamaya gecirilmeli bence...
Ben buna çokta katılamayacağım , üye 100 mesajı geçince bütün forumu okumuş herşeyden haberi var üstelik hepsini bi yere not almış konu açarken aklında bulunduracak diye birşeymi var ??

Yukarda bi arkadaş dedi zaten , bunun tek çözümü arama butonudur bence , yıldız kelimeleri ararsın oradan açmayı düşündüğün konu ile ilgili ,rastlamazsan açarsın konunu

100 mesajı geçen kafasına göre konu açıcak öylemi , dediğiniz biraz da bunu destekliyor.

27-06-2009, 12:57   #104
Senior Member

powerslide - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: istanbul
Forum Yıldızı Audi Sahibi
HuS.TeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben buna çokta katılamayacağım , üye 100 mesajı geçince bütün forumu okumuş herşeyden haberi var üstelik hepsini bi yere not almış konu açarken aklında bulunduracak diye birşeymi var ??

Yukarda bi arkadaş dedi zaten , bunun tek çözümü arama butonudur bence , yıldız kelimeleri ararsın oradan açmayı düşündüğün konu ile ilgili ,rastlamazsan açarsın konunu

100 mesajı geçen kafasına göre konu açıcak öylemi , dediğiniz biraz da bunu destekliyor.
arama butonunda çoğu kez aradığımı bulamadım evet belki arama motorunu kuvvetlendirmek güzel bir çözüm olabilir yalnız 50,100 gibi sayıları tamamen örnek vermek için söyledim ama şu da bir gerçek 100 post atmak gerçekten ciddi bir süre istiyor bununla beraber ister istemez içinde bulunduğun başlıklardan bilgi toparlıyorsun belkide cevabını aradığın şeyi tesadüfen başlık içinde dönen muabbetten buluyorsun. genelde fazla postlu üyelerin açtığı başlıklarda gerçekten farklı veya yararlı şeyler oluyor.

ahmet arkadaşımız bu durumun yeni üyelerin sürekli saçmasapan +rep, teşekkürler, eline sağlık gibi post sayısını bir an önce arttırmak için taktiklerin doğabileceğini söylemiş ama bu noktada böyle düşünmüyorum çünkü örnek olarak 100 post sayısına ulaşmak isteyen kişi bu tarz kelimeleri kullanmaktan bir süre sonra vazgeçip muabbete aktif olarak katılmaya başlar diye düşünüyorum.

Konu powerslide tarafından (27-06-2009 Saat 12:59 ) değiştirilmiştir.

27-06-2009, 13:26   #105
Senior Member

arama butonunda çoğu kez aradığımı bulamadım evet belki arama motorunu kuvvetlendirmek güzel bir çözüm olabilir yalnız 50,100 gibi sayıları tamamen örnek vermek için söyledim ama şu da bir gerçek 100 post atmak gerçekten ciddi bir süre istiyor bununla beraber ister istemez içinde bulunduğun başlıklardan bilgi toparlıyorsun belkide cevabını aradığın şeyi tesadüfen başlık içinde dönen muabbetten buluyorsun. genelde fazla postlu üyelerin açtığı başlıklarda gerçekten farklı veya yararlı şeyler oluyor.

ahmet arkadaşımız bu durumun yeni üyelerin sürekli saçmasapan +rep, teşekkürler, eline sağlık gibi post sayısını bir an önce arttırmak için taktiklerin doğabileceğini söylemiş ama bu noktada böyle düşünmüyorum çünkü örnek olarak 100 post sayısına ulaşmak isteyen kişi bu tarz kelimeleri kullanmaktan bir süre sonra vazgeçip muabbete aktif olarak katılmaya başlar diye düşünüyorum.
Ben kendimden örnek vereyim mesela okuduğum 10 konunun ancak 1 ine mesaj yazıyorumdur ,aslında burda mesaj sayısının en nitelikli analiz göstergesi olmadığını söylemeye çalışıyorum bende.

Belki bana öyle geldi bilmiyorum ama , arama motoru iyi çalışıyo bende

27-06-2009, 13:45   #106
Senior Member

powerslide - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Forum Yıldızı Audi Sahibi
HuS.TeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben kendimden örnek vereyim mesela okuduğum 10 konunun ancak 1 ine mesaj yazıyorumdur ,aslında burda mesaj sayısının en nitelikli analiz göstergesi olmadığını söylemeye çalışıyorum bende.

Belki bana öyle geldi bilmiyorum ama , arama motoru iyi çalışıyo bende
belkide sen arama motorunu iyi kullanabildiğin için post atmak yada başlık açmak gereği görmüyosun

27-06-2009, 13:54   #107
Senior Member

belkide sen arama motorunu iyi kullanabildiğin için post atmak yada başlık açmak gereği görmüyosun
Aslında hayır Şuana kadar 2-3 kere ihtiyacım oldu , baya bişey dökmüştü önüme onun için dedim , bazı diğer forumlarda sadece konu başlığından arama yapıyo mesela, onu bildiğimden de burdaki iyi gelmiş olabilir.

Önüme ne gelirse onu okuyorum aslında , yüzeysel.

27-06-2009, 14:14   #108
Senior Member

cico - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: Ankara-Mersin
Audi Sahibi
Her fikrin avantajı dezavantajı var ama sunu da eklemeliyim yeni gelen uyelerden %80-90 ı arama yapmadan konu acıyor hemde basit basit seylere ornek- hangi jantı takmalıyım- ucuz mu pahalı mı aldım - sizce bu arac nasıl? gibi bende cok eski bir uye degilim subatta uye oldum fakat bu zaman icersinde bir dunya böle gereksiz konularla karsılastım herkesin kendi fikri son karar moderatörlerin

27-06-2009, 14:22   #109
Senior Member

cico Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Her fikrin avantajı dezavantajı var ama sunu da eklemeliyim yeni gelen uyelerden %80-90 ı arama yapmadan konu acıyor hemde basit basit seylere ornek- hangi jantı takmalıyım- ucuz mu pahalı mı aldım - sizce bu arac nasıl? gibi bende cok eski bir uye degilim subatta uye oldum fakat bu zaman icersinde bir dunya böle gereksiz konularla karsılastım herkesin kendi fikri son karar moderatörlerin
Gayet tabi , özellikle benimde rastladığım bi konu full şöyle geçiyordu

-PM attım
-Bende attım
-Ben bi daha attım
-Aa ne güzel bende... hahoa
...
..

27-06-2009, 16:16   #110
Senior Member

xhagi a4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Albümleri