|
|
#1 (permalink) |
|
Junior Member
|
Merhaba arkadaslar,
98 model Audi A6 2.8 quattro kullanicisiyim.iki gun once arabayi parkettim , sabahinda calismadi.marsa basiyor ama bir kac saniye sonra motordaki yag basinci cok dusuk diye hata veriyor ve araba calismiyor.en yakin servise kadar arabayi cektirdim.bilgisayara takip ekranda gorunen hatalari silmisler ve araba calismis.daha sonrasinda stop etmisler yarim saat sonra calistirmayi denemisler ama calismamis yine . ben audi servise goturmek icin arabayi almaya gittigimde bana bujileri temizleyip tekrar taktiklarinda calistigini soylediler.bujiler temizlenip takiliyor araba calisiyor ama stop edildiginde bi daha calismiyo ve bujiler simsiyah oluyor.bana motora fazla benzin gelmesinden dolayi bu sorunun oldugunu soylediler.dun arabayi calisir vaziyette aldim.bi kac saat bekletip tekrar calistirdim.sorunsuz calisiyordu.gece ayni sekilde stop edip biraktim bu sabah yine ayni motordaki yag basinci cok dusuk hatasi veriyor ve araba calismiyor.bujileri kendim cikardim temizledim kuruttum isittim ve taktim ama yine calismiyor.bu arada gece hava sicakligi ortalama -10 derece olan bi sehirde yasiyorum. arabanin sorununun ne oldugu konusunda bi fikri olan varsa cok sevnirim. simdiden tesekkurler. |
|
|
|
| Sponsored Links |
|
|
#2 (permalink) |
|
Senior Member
|
Cok onemli bir uyarı veriyor engine oil pressure low demek aracınızın yaglanmaması demek ki yatak sardırıp kaldırıp cope atabilirsiniz motoru. Geceleri -10 C olan bir yerde oturdugunuzu yazmıssınız ve sabahları bu calısma sorunu oluyormus acaba yag degisiminde cok kalın bir motor yagı mı kullandılar ve bu yag yaglama yapamicak sekilde donuyor mu ? Ayrıca motor yag basıncı ile bujinin yada fazla benzin gelme sorunun alakasını yapabilmek de cok ilginc bence sorun kesinlikle baska yerde... Sabahları marsa bastıgınızda cok mu zorlanıyor mars motoru ?
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Junior Member
|
bu hatayi vermeden once daha soguk havalari da gordu araba ama ateslemesinde yada ilk calismada hic sorun yoktu.hatta cok memnundum marsa basar basmaz calisiyordu.yag hatasi veren arabaya nasil elektrik yada benzin sorunu diye karar verdiler bende anlayamadim.en son yag degistirdigim zaman 10-40 mobil super s koymuslardi serviste,normalde onerilen 5-30 yada 0-40 . benim sahsi tahminim sorun yag. gunduz sorunsuz normal sekilde calisan bi motorun aksam stop edildikten sonra ertesi gun calismamasinin ve yag hatasi vermesinin baska bi aciklamasi olamaz. 9 subat icin randevu verdi audi servisi o zamana kadar calistirabilsem bi sekilde ilk yapacagim sey yagi degistirmek olacak
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Senior Member
|
Bujilerin sim siyah olmasının aslında bir kaç nedeni var, araç yağ yakmaya başlamış olmasın?
Motora fazla benzin gelmesinden dolayı gibi bir tabir bence a6 da olmaz ki elektronik ateşleme ve elektronik bobin olduğu müddetçe. Araca hiç chip uygulaması yapıldımı? Araçta yağ eksiltmesi varmı? Ya da siyah duman atıyormu çalışırken? Elektronikten ziyade mekanik bir dert var gibi? Yağı değişirip yorumlarınızı bekleriz. Geçmiş olsun.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Junior Member
|
Merhabalar
Oil Pressure uyarısı VW grubu tüm araçlarda bir süre marş almayınca gelen bir uyarı. Örneğin arkadaşımın A3 ünün aküsü bittiğinde yaklaşık 3-4 saniye kadar marşa basınca bizde yağ basıncı uyarısını aldık. Gittik yağ koyduk fakat aküsünün bittiğini sonradan anladık. Takviye yapınca tıkır tıkır çalıştı motor. Bence yağ ihtimaline fazla yoğunlaşmayın. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Junior Member
|
Merhabalar,sorunu cozdugunuze sevindim.Ayrica benim dikkatimi ceken 10/40 oranlarindaki bir motor yaginin bence cok kalin olmasidir,0/40 veya 5/30 tercihiniz olmali daha faydali olacaktir audi pek kalin yagi sevmez ayrica o kadar soguk havalarda.
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Senior Member
|
Zaten audi 5w-30 yagı tavsiye ediyor bu yag turkiyede castrol markasında mevcut degil ya 0w-30 castrol edge kullancaksınız yada tam sentetik mobil 1 5w-30 dediginiz gibi 10w-40 kalın bir yag bizim sartlarımıza gore...
|
![]() |
| Seçenekler | |
|
|