Konu Kapatılmıştır

Seçenekler
18-06-2009, 10:47   #21
Member

JOCCO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: Sivas / İstanbul
Üye Albümleri
Abbas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Güzel araç güle güle kullanın, aynı kasadan kullanıyorum bende umarım memnun kalırsınız.

Araç kaç km.de merak ettim doğrusu?
Teşekkür ederim. Bu arada 93binde şu an araç..

Forum Sponsorumuz
19-06-2009, 18:06   #22
Member

Üye Albümleri
. . .
Eklenen Resim Ön İzlemesi
Dosya tipi: jpg 1.JPG (39,0 KB (Kilobyte), 34x kez indirilmiştir)
Dosya tipi: jpg 2.JPG (42,2 KB (Kilobyte), 29x kez indirilmiştir)
Dosya tipi: jpg 3.JPG (39,9 KB (Kilobyte), 23x kez indirilmiştir)
Dosya tipi: jpg 4.JPG (45,3 KB (Kilobyte), 24x kez indirilmiştir)
Dosya tipi: jpg 5.JPG (48,7 KB (Kilobyte), 21x kez indirilmiştir)

19-06-2009, 18:07   #23
Member

Üye Albümleri
. . .
Eklenen Resim Ön İzlemesi
Dosya tipi: jpg 6.JPG (62,3 KB (Kilobyte), 31x kez indirilmiştir)
Dosya tipi: jpg 7.JPG (55,7 KB (Kilobyte), 23x kez indirilmiştir)
Dosya tipi: jpg 8.JPG (57,4 KB (Kilobyte), 18x kez indirilmiştir)

19-06-2009, 19:16   #24
Senior Member

powerslide - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: istanbul
Forum Yıldızı Audi Sahibi
bu arabayı alan adam benim gözümde arabadan anlayan kişidir. bize biraz şu bi-turbo'nun yararlarından bahseder misiniz mesela alt devirlerde nasıl araba sürekli turbo sesi mi var?

21-06-2009, 21:23   #25
Senior Member

Abbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: İstanbul-Ortaklar
Üye Albümleri
93 bindeyse maşalllah, yanlız şunu iletmek isterim sonra canınız sıkılmasın, bu kasadan olan yani benimde aynı kasada kullandığım ALT kodlu motorlarda yağ eksiltme sorunu mevcut özelliklede çok sıkıştırma söz konusu oluyor ise. Birde turbo var ise tahmin ediyorum ki biraz daha seri olabilir bu. Bazı araçlardada araştırdığıma göre ekstra bir bakım yapılmışsa rektifiye gibi biraz daha bunun önüne geçebiliyorlarmış. Zaten kitapçığındada yazdığı üzere 1000-1200 km'de 500 ml yağ eksiltmesi fabrika değerlerine uygundur.

You tube'da bu araç ile ilgili yeterince video var.. Cat-back egzost yapan, chipleyen, karların arasında donut çizen, son hızı 280 vuran v.b.

Dilerim sorunsuz sıkıntısınız kullanırsınız.

Coming back soon with new...

21-06-2009, 21:47   #26
Senior Member

alicanyildiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: bahçeşehir
Üye Albümleri Audi Sahibi
93 bindeyse maşalllah, yanlız şunu iletmek isterim sonra canınız sıkılmasın, bu kasadan olan yani benimde aynı kasada kullandığım ALT kodlu motorlarda yağ eksiltme sorunu mevcut özelliklede çok sıkıştırma söz konusu oluyor ise. Birde turbo var ise tahmin ediyorum ki biraz daha seri olabilir bu. Bazı araçlardada araştırdığıma göre ekstra bir bakım yapılmışsa rektifiye gibi biraz daha bunun önüne geçebiliyorlarmış. Zaten kitapçığındada yazdığı üzere 1000-1200 km'de 500 ml yağ eksiltmesi fabrika değerlerine uygundur.

You tube'da bu araç ile ilgili yeterince video var.. Cat-back egzost yapan, chipleyen, karların arasında donut çizen, son hızı 280 vuran v.b.

Abbas arabayı naaptın? Hallettin mi?

21-06-2009, 22:04   #27
Senior Member

Abbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: İstanbul-Ortaklar
Üye Albümleri
Evet hallettimde çok komik bu servisler ya,

Başından beri hep diyorum ya bişi var bu önlerde diye. Ben ki en son şenyıldıza götürdüğümde ön frenleri göstrmiştim kaliper pimleri yerlerinde boşluk yapmış değişmesi lazım ama şimdilik yağladık yağ özelliğini kaybedene kdr değiştirmeden kullanabilirsiniz demişlerdi ki bu 2-3 ay civarı.

Birde bana bununla ilgili düşündüğüm bir parça değişim listesi vermişlerdi. Ben hep ön frenler ile ilgili konuştuğumdan ok paramız olunca geliriz dedik hallettik. Anlatmıştım sanada biliyorsun.

Neyse usta hep ön konuşuyoruz ya arka hiç kafamda değil, bunlar dediler işte o listedekilerden artı bir fren hidrololiği değişecek ok dedik onada. 1 gün bıraktım işte ertesi gün ok aradılar araba hazır yanlız abbas bey arka balatalarıda değiştirdik, ee neden sormadınız e işte bitmişte falan da filan bende gerizekalıyım ya araba ile alakamız yok değiştirdik diyorlar başka yerde yaptıracaktım onu yani boşu boşuna para vermemek adına bu krizde. Neyse değişmişken diye düşünüyorum ki oh önleride halletik arkalarda değişti.

Neyse öğlen arıyor ki beni abbas bey ee işte fren pistonlarında çapaklanma var piston içerde yer etmiş ee dedim sıkmıyormu sıkıyor ama değiştirdiğimiz tamir takımını boza bilir ne kadar 860 tanesi, 2 si değişecek, ama ben halen kafam diyorum ki ön değişecek.

bir morelim bozuldu dedim 500 tl hem bayıl hemde yine olmasın dedim bu ne iş ya. neyse usta dedim toplayın arabayı dedim yeteri kadar ztn sıktı bu frenler canımı istemiyorum diğer kalanı öderim olur biter.

hani benim fren kaliperleri boyalıya hemen gittim baktım serviste arabayı getirdiklerinde kaliperlere çünkü mantıken çevreleri değişmesi gerekiyordu bir baktım önler normal alla alla dedim başkan sonra arkaya baktım beynimden vurulmuşa döndüm.

arkaları değiştirmişler bunlar.. hem tamir, kiti hem balata. hemde çalışan 4-5 milim daha batala vardı yani daha giderdi o 3-4 ay..

ee dedim siz benimle dalgamı geçiyorsunuz 2 gündür hani dedim önler, e abi ozaman halletiler ustalar önleri.. ben böyle şey görmedim ya hani belki olması gereken bişi ok erken yaptırttık ama asıl benim sorunum o değildi ki birader...

neyse şimdi 200 km/h üzeri frene bastığımda arka balataların yeniliğinden biraz daha fren mesefesi azaldı ama yine anlıyorum belli bir noktada frene basınca serttçe yavaşlatmak amaçlı tam istediğim gibi durmuyor, hani fren ısınırda şişme yapar sert sert basarsın durdurmaz şimdi öyle bir durum var, bidinde kitliyor tekerleri ama o dibine getirtmeden durdurması lazım işte arabayı olağınından daha uzun fren mesafesi diye düşünüyorum. biraz düşük yine frenlemede, yani bir ilk aldığımda yaşadım onu adam gibi fren tadını dahada yaşayamadım

Bakalım cidden şu önlerde daha bişi çıkarsa komple brembo ya da willwood fren takımı yaptıracağım ve arabayı 300 bin kmye kdr kullanacağım
*Delikli fren diskleri + çift veya dört pistonlu frenler.

Bizim istanbulda trafikta gerçekten arabanında düzgün, lastiklerininde düzgün, hele ki frenlerinin mükemmele yakın olması lazım.

Acayip gözümü döndürdüler, 100 bin bakımda doğuş oto demişti ki pimlerin değişmesi lazım 150+150 300 ediyordu. Ama dedim hani sağlam olsun sonra gidelim şenyıldıza. Kulağı tersten tuttular onlarda.

Yani bilmiyorum kendi salaklığımız mı herifler mi zeki de biz keklendik saçma sapan bişi. Birisi diyor o, birisi diyor hayır yok önler düzgün yağladık çalışıyor iyi sıkıyor arkalarda asıl problem. Bu piston işide sökmek amaçlı komple içini sökmüşler çıkmış ve orada yer ettiğini görmüşler.

Bilmiyorum yani ilk aldığım o düşüncelere geri döneceğim, orjinali bozmamak adına bu kadar para ödeyipte iki büyük servistende saçma sapan aptalca şeyler görünce hiç ama hiç güvenim kalmadı ikisinede. Hani diyoruz ki servis bakımlı olsun satınca değeri ile gitsin vs. ama cidden yani insanın canını çok sıkıyorlar.

Birisi dünyanın teknik klasmanda en iyisi, biriside doğuş oto

Ne bileyim alican şu kriz geçsinde biraz daha idare ediyim, bir daha baktırtacağım içime sinmiyor çünkü anlıyormusun. Bu yaptıklarından sonra servisin içinde oturasım var tek tek inceleyip. Ki doğuş otoda basit işlemlerde itirazda etseler servisin içersine giriyorum gözümle görüyorum.

Bu araba bir gün falan kalıyorya hani bizde sanki tıfılız anlamıyoruz konulardan, okumuyoruz etmiyoruz bilmiyoruz, yediriyorlar işte işçilikti parçaydı. Bu şey gibi oldu kulağım ağrıyor doktor aa tamam ozaman böbrek taşı düşürüyorsun

Uzun lafın kısası arkadaşın konusuna dahil ettik ama onun kasasından olduğu için dilerim onunda frenleri ile alakalı böyle saçma deneyimleri olmaz.

Coming back soon with new...

Konu Abbas tarafından (21-06-2009 Saat 22:22 ) değiştirilmiştir.

22-06-2009, 19:01   #28
Member

Üye Albümleri
powerslide Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bu arabayı alan adam benim gözümde arabadan anlayan kişidir. bize biraz şu bi-turbo'nun yararlarından bahseder misiniz mesela alt devirlerde nasıl araba sürekli turbo sesi mi var?
Öncelikle teşekkür ederim. Ben arabaya verdiği paraya acımayanlardanım. Yani her hangi bir kâr etme düşüncem yok. Zevkle arabaya binmek için bu arabayı tercih ettim. İnşallah da ağzımızın tadıyla bineriz.

Biturbo kesinlikle çok hoş bir sistem. Sürekli devirler canlı. Gaza tepkisi tam kıvamında. Sürekli turbo devrede ama öyle bariz bir turbo sesi yok. Ama hacmin sesi gayet kışkırtıcı.

22-06-2009, 19:04   #29
Member

Üye Albümleri

İnşallah bir sorunla karşılaşmam ama çıkarsa da gülü seven dikenine katlanır.

Youtubedaki videoları izledim. Son hız denedim ama 280e 10km kaldım..

Bu arada şimdilik pek birşey yapmayı düşünmüyorum ama arabaya tam alıştıktan sonra aklımda güzel bir chip tuning uygulaması ve MTM eksoz sistemi var. Bakalım yavaş yavaş işte..

22-06-2009, 19:05   #30
Member

Üye Albümleri
Uzun lafın kısası arkadaşın konusuna dahil ettik ama
Estağfurullah..

Konu Kapatılmıştır
Seçenekler