![]() |
|
|
Seçenekler |
| 19-11-2009, 10:47 | #11 | |
|
Junior Member
Lokasyon: Nerden değil, Nereden
|
| 19-11-2009, 11:11 | #12 | |
|
Senior Member
Lokasyon: .
|
Sahsiniza birsey soylemek haddime degil, zira tanismiyoruz. O yuzden sahsi algilamayin, sadece problem diye adlettiginiz seyin aslinda daha ekonomik tuketim ve motorunuzun sagligi icin yapilmis bir uygulama oldugunu belirtmek istedim. Keyifli surusler dilerim. |
|
| 19-11-2009, 12:19 | #13 |
|
Member
Lokasyon: ankara
|
hocam ben sana sorunu net olarak açıklayım,şu an bütün araç firmaları tarafından revaçta olan ''DÜŞÜK DEVİRLERDE ki YÜKSEK TORK'' ve daha kısa sürede yüksek hıza erişme amacından dolayı bu sorunu yaşıyoruz. bizim bu 211 hp lik motorlarda 1500-4000 devir arasında 350nm lik tork la itişi sağlıyor. buda aracta gaza hafif bir dokunuşla 1500 devire ulaştığın an devreye giriyor. bir arkadaş anlatmış throttle in maruz kaldığı baskıdan dolayı bu fırlatmayı tetikliyor sebebi bu. zaten a5 ler topuk gaz değil bu yüzden de çok hassas bir gaz tepkisi yakalamak pek mümkün değil. onun için sen bu kalkışlarda benim dediğimi uygula, belli bir süre ayağını gaza çok hafif sabit bir dokunuşla 1500 deviri geçmicek şekilde bas, arabanın kalkışının ne kadar doğrusal bi şekilde o fırlamayı yapmadan kalktıgını göreceksin. bu kadar ön yargılı olma arabana karşı hepimiz bazı sorunlar yaşıyoruz ama alışacaksın. bu farklı bir araç her yönüyle klasik-spor bir arabaya biniyorsun ama bir spor araba performansını almayıda bekliyorsun. bu yüzden bu tür şeylerle karşılaşman normal böyle bir arabayı ancak bu tip şeylerle adapte edebiliyorlar. yani kafan karışmasın ne şanzımandan ne de turbodan kaynaklı bir sorun değil bu..
Konu siexe tarafından (19-11-2009 Saat 12:23 ) değiştirilmiştir. |
| 19-11-2009, 17:56 | #14 |
|
Senior Member
Lokasyon: istanbul
|
benim arabanın şanzıman kolları ve şanzımanı değişti daha 4bin km de arabada kalkışlarda ve bazı durumlarda fırlıyo bazende hiç gitmiyo gazı yiyor bağrıp oldu yerde takılıyo sonra yola devam ufak gazlarda titreme sorunu var camlardan rüzgar alıyo iki cam motoruda anormal çalışıyor yeni tamir edildi performans düşüklüğü var yeni versiyon falan yüklediler daha böle bir sürü şey bende hiç ama hiç memnun değilim şanzıman değişimi hakında doğuşu aradım satarken ne yapıcam şanzıman değiştitrdiniz aracın değeri yerlere düştü dedim cacık olmadı kesin ama kesin a5 q-str sorun var kesin
|
| 19-11-2009, 20:18 | #15 |
|
Senior Member
Lokasyon: İzmir
|
Audi marka arabam yok;ama hem çevremden hem de forumlardan edindiğim izlenim Audi'nin BMW-Mercedes kalitesine erişemediği yönünde.
A3-A4-A5 çok güzel tasarımlara sahip;ama açıkçası o kadar para verdikten sonra tıkırtı,şanzıman sorunu vs. yaşamak istemem. İşte bu yüzden bundan sonraki arabam büyük ihtimalle Audi değil BMW olacak,halbuki Audi'nin iç-dış tasarım BMW'den daha iyi (A8-7 serisi hariç). |
| 19-11-2009, 20:34 | #16 | |
|
Banned
Lokasyon:
|
Audi mercedes, BMW ye yetişemiyor gibi bir laf saçma olacak. Bundan 6 sene önce piyasada audi yoktu ama şu an bakıldığında her 100 m de bir audi ile karşılaşıyoruz buda demek oluyor ki mercedes ve bmw den daha pahalı olmasına rağmen tercih ediliyor buda kalitesini belirtir. Ama ben şahsen A5 yerine E45 CI, TT yerine Z4, hatta ve hatta audide bir rakipi bulunmayan 6 serisini her zaman tercih ederim. Zevk meselesi. |
|
| 19-11-2009, 20:38 | #17 | |
|
Senior Member
|
| 19-11-2009, 20:38 | #18 | |
|
Banned
Lokasyon:
|
Burada şahsınıza birşey söylemiyorum yanlış anlaşılmasın felakin sizin sportif bir ruha sahip olmamanız,o sportif arabaya alışamamız arabanın kusuru sayılmayacaktır. Size tavsiyem ivedi olarak altınızdaki arabayı elden çıkarıp Audi grubundan 2.000 motor turbosuz bir A6 ile devam etmenizdir. Söylediğim özellikte bir A6 ya bindiğiniz takdirde ne demek istediğimi anlayacaksınız. Altınız daki araba gaz pedalına anlık tepkiler verecekki rakibi sınıfında ki bir çok arabayı dikiz aynasında yansıtacaktır. Dediğim gibi ya bahsettiğim gibi bir A6 almalısınız yada ayağınızda gaz pedalı arasına sünger sıkıştırmalısınız ki anlık gaza basarsanız hemen algılamasın. Aklıma bir arkadaşımın kardeşi geldi. Dayısının oğlundan aldığı ferrari ile bebek sahilde kırmızı ışıkta bekler. Işık yeşil olduğu anda hafifçe gaza asılmak için ayağını uzatır ve hafifçe sandığı o dokunuş arabayı nerdeyse 40 KM hıza çıkarıp öndeki arabaya arkadan çarpar. Biz olay yerine intikal ettiğimizde çocuktan aynen şu cevabı almıştık "BU NASIL ARABA YAAAA GAZ AYARIMI YOK BUNUN :S" Konu horde tarafından (19-11-2009 Saat 20:41 ) değiştirilmiştir. |
|
| 19-11-2009, 21:42 | #19 |
|
Senior Member
|
peki bundan önce ki 200 hp olan arabanız ne markaydı ?
|
| 19-11-2009, 21:53 | #20 |
|
Senior Member
|
yakıt tüketimi adına bu tarz şanzumanlar mümkün olduğunca 1. vitese düşmemek için elinden geleni yapıyor yani siz örneği sokak aralarında yol verirken diye verdiniz işte o an tam durmadığınız için arabanız 2. viteste bekliyor ve siz tekrar gaza yüklendiğinizde araç 2. viteste hızlanmaya çalışıyor bu da tatmin etmediği için biraz daha gazı ittiriyorsunuz bu da vitesin 1'e düşmesini sağlıyor ve araba fırlıyor..
bizim sokağın sonunda 4 yol ağzı var hafif rampalı, orda durup yol verip sonra gaza bastığımda yukarda yazdığım mevzu başıma geliyor. kafama pek takmıyorum arabamdan nefret etmiyorum bence siz 0-100 hızlanması 6.2 saniye olan arabaya gitmiyor diyerek haksızlık ediyorsunuz. |
![]() |
| Seçenekler | |
|
|