Konu Kapatılmıştır

Seçenekler
09-03-2010, 10:46   #1
Member

ssukuroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: Ankara
Üye Albümleri Audi Sahibi
Standart Yazlık Performans Lastik

-245X40XR18 MICHELIN PILOT SPORT 3 / 97 Y (Tanesi 420 tl)
-245X40XR18 BRIDGESTONE POTENZA ADRENALIN RE001 / 97 W (Tanesi 435TL)

Arkadaslar lastik konusunda forumda acılan cok konu var biliyorum fakat ben sadece iki lastik arasında kaldıgım icin tekrardan yeni bir konu actım. Her iki lastigide kullanan veya kullanmıs, lastikler konusunda bilgili arkadaslar sizlere sormak istediklerim;

1- Su anda Michelin Pilot Alpin 2 kullanıyorum, yol tutusu, lastik gurultusu ve kıs performansından gayet memnunum fakat, yazlık modeli Pilot Sport hakkında forumda genel olarak yumusak bir lastik oldugundan ve kolay zarar gorebileceginden bahsediliyor hep. Bunların dısında olumlu veya olumsuz yorumlarınız?

2- Daha once hic Bridgestone kullanmadım fakat markanın F1 motor sporlarında cogunlukla kullanıyor olusu aklımı celmiyor degil. Genellikle sert hamur bir lastik oldugu belirtilmis forumda. Dolayısıyla lastik gurultusu artıcak. Bunların dısında olumlu veya olumsuz yorumlarınız? (aslında RE-11 modeli cok efsane gozukuyor, forumda kullanan varmıdır?)

3- 97 Y ile 97 W lastik arasındaki teknik olarak Hız limiti dısında farklılıklar varmıdır?

Forum Sponsorumuz
09-03-2010, 20:46   #2
Member

rserkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

245X40XR18 BRIDGESTONE POTENZA ADRENALIN RE001 / 97 W (Tanesi 435TL) bu lastiğin 235 40 18 kullanıyorum sert yapılı ama sağlam lastiktir, su giriş çıkışları iyidir deseni güzeldir havalı durur hızlandıkça yol yaptıkça lastik yumşar hız lastikleri böledir

09-03-2010, 22:01   #3
Member

Lokasyon:
Bende bu lastikten kullanıyorum(225/50/17) BRIDGESTONE POTENZA

ADRENALIN RE001 fakat hiç memnun değilm.Zaten aracın kronik

yol tutuş zaafı var.Kasanın yana yatması,önden kopması gibi;

o yüzden lastiğide çok şuç bulmak istemiyorum...

Şuan kar lastiği var dunlop sport run flat yol tutuş daha iyi.

Ancak aracı satcağım için artık dert etmiyorum.

Lakin sizin araç Quatro sanırım o araca hangi lastik taksanız memnun

kalırsınız.Benim tavsiyem goodyear F1 almanız yönünde olur..

Saygılar..

10-03-2010, 08:34   #4
Member

Lokasyon: ankara
Audi Sahibi
Ben kendim 2 hafta içinde eagle f1 asym. taktıracağım. Ama size yardımcı olması için aşağıdaki linke göz atabilirsiniz.

Grossansicht

10-03-2010, 10:01   #5
Junior Member

Lokasyon: İstanbul
Audi Sahibi
Kendi deneyimlerim doğrultusunda (235/40/18 lastiklerim) S-line aracımda daha önce Adrenalin kullandım. Bridgeston'lar yapı itibari ile zaten sert lastikler ve sline araç ile birleşince özellikle otoban harici yollarda epeyce rahasız edici olabiliyorlar.. performans olarak lastik ısınınca çok güzel yol tutuş sergiliyor ancak ıslak hava performansı çok iyi değil.. Daha sonrasında Michelin PS2 denedim .. Michelin oldukça yumuşak bir lastik konfor olarak Adrenalinden çok daha ötede .. Islak ve kuru performansı olarak Adrenalinden çok farklı bir lastik değil.. Kış lastiklerimi takmadan önce en son aracımda kullandığım Pirelli Pzero serisi oldu ( nero yada rosso serisi değil ) bu üç lastiğin içinde benim sürüş tarzıma en uygun lastik Pirelli oldu .. Her türlü performansından memnun kaldım .. Tavsiyem Pirelli alacaktır .. Ancak lastik seçimi birazda insanın kendisini hangi marka ile daha rahat hissedeceğine bağlı..

11-03-2010, 09:13   #6
Member

Audi Sahibi
Konuşulan lastiklerin içinde bulunduğu bir test: Sonuç sizi şaşırtabilir.

Autocar Videos - Autocar.co.uk

On the Mercedes, the Autocar team were amazed by the performance improvement when the Goodyears were fitted. The test team, led by experienced tester Keith Howard, proclaimed: "With a set of Goodyears on, it was like attaching a turbo to the Merc's engine".
On the wet lap, the Goodyear-shod car was an average of 1.8 seconds faster than any other tire. "If you were to try to find 1.8 sec merely by increasing horsepower, you'd need to find a good 50 bhp" claimed Autocar. To show the importance of grip over power,the Mondeo fitted with Goodyear tires was as fast as the Mercedes (with nearly twice the power) fitted with the worst performing premium brand tire.

11-03-2010, 20:12   #7
Member

Arkadaslar hepinize teker teker tesekkurler yorumlarınız icin, sizlerin yorumları ile beraber nette de arastırmalarım ile berbaber Pilot Sport 3 u tercih ettim.Yapılan lastik testlerinin cogunda michelin on plana cıkıyor. En son kafamı Goodyear Eagle F1 da kurcaladı, birbirlerine fiyat ve performans olarak cok yakınlar. Lastigi almamım bir sebebide diger lastik bayilerinin aractan cıkan pirelli cinturato ları takas almamaları idi. Neyse onlarıda iyi bir rakama saydırıp yeni lastikleri aldım. Yorumlarda soglendigi gibi insh saglam bir cukur bulmamda boluncuk yapmam.

11-03-2010, 20:21   #8
Senior Member

MOBYDICK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: Istanbul
Üye Albümleri Forum Yıldızı Audi Sahibi
ssukuroglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaslar hepinize teker teker tesekkurler yorumlarınız icin, sizlerin yorumları ile beraber nette de arastırmalarım ile berbaber Pilot Sport 3 u tercih ettim.Yapılan lastik testlerinin cogunda michelin on plana cıkıyor. En son kafamı Goodyear Eagle F1 da kurcaladı, birbirlerine fiyat ve performans olarak cok yakınlar. Lastigi almamım bir sebebide diger lastik bayilerinin aractan cıkan pirelli cinturato ları takas almamaları idi. Neyse onlarıda iyi bir rakama saydırıp yeni lastikleri aldım. Yorumlarda soglendigi gibi insh saglam bir cukur bulmamda boluncuk yapmam.
En iyisini ve en konforlusunu almışsınız. Hayırlı olsun.

13-03-2010, 22:08   #9
Junior Member

ssukuroglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hocam ankarada nerden aldınız öğrenebilir miyim?
bende 225/40/18 michelin ps3 düşünüyorumda, birde ne kadara aldığınızı öğrenebilir miyim?

14-03-2010, 18:59   #10
Member

octi_vrs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hocam ankarada nerden aldınız öğrenebilir miyim?
bende 225/40/18 michelin ps3 düşünüyorumda, birde ne kadara aldığınızı öğrenebilir miyim?
Firma ismi vermiyim reklam olur, iskitler de bir bayiden aldım. 245x40xR18 435 TL adedi.

Konu Kapatılmıştır
Seçenekler