![]() |
|
|
Seçenekler |
| 13-10-2009, 00:16 | #1 |
|
Senior Member
Lokasyon:
|
Tekrar herkese merhaba.
Çoğunuzun bildiği üzere aracımı aldıktan sonra bir çok modifikasyon yaptırdım. Tam artık yapıcak bir şey kalmadı derken aklıma bu izalasyon olayı geldi. Komfor olayını çok seviyorum, o yüzden bir çoğunuz yayları kısalt aracı indir desede bunu yapamadım. çünkü komfor benim için çok önemli. Hatta arkaya yaptırdığım 4lü egzozumu da ses yüzünden söktürüp eski çift tek çıkışlı haline döndürdüm. Bir kaç haftadır bu ses izalasyonunu araştırıyorum. İlk önce aracın çıplak bulunan saclarına içten zift benzeri fakat üzeri aliminyum folyo gibi olan bir malzemeyle kaplıyorlar, bu malzeme aracın metal sac kısmında "Tokluk" yaratıyor. ve daha çok yol gürültüsü tarzı sesleri abzorve ediyor. Buna ilaveten de sünger, cam-elyaf yada pamuklu bej renkte değişik bir madde ile de üzerine ikinci bir kat çekiyorlar. Bu ikinci kat ise daha çok yüksek frekanstaki sesleri emiyor. Rüzgar sesi gibi, yada yandan geçen aracın sesi gibi. Bu olayı tüm kapılar ve bagaj bölmesi için düşünüyorum. Normalde aracın tabanına da yapıyorlar fakat, koltukları söktürmek ve işi uzatmak istemiyorum. Yol gürültüsü için ise, NOKIAN Z serisine geçip o şekilde bir çözüm bulmayı deniycem. Bu işlemler sonunda hissedilir bir yalıtım olacağını planlıyorum. Tahmini 500-600 TL gibi bir rakam tutacak. Haftaya Çarşambaya randevu aldım. Yeni gelişmeleri ve detayları buraya yazacağım. |
|
|
| Forum Sponsorumuz |
| 13-10-2009, 07:37 | #2 |
|
Senior Member
Lokasyon: istanbul
|
a4 yeterince sessiz bir araç.müziği biraz açtığınız zaman gürültü tamamen sıfırlanıyor.yaptırmak istiyorsanız yaptırın ama bana gereksiz geliyor.
| 13-10-2009, 11:08 | #3 |
|
Senior Member
Lokasyon: ankara
|
Bu işlemleri nerde yaptıracaksınız ve ne kadar sürede bitiyor.
|
| 13-10-2009, 12:09 | #4 |
|
Administrator
|
Aracın altına zift gibi birşey atıyorlar, onu bende duydum ve cidden yararlı oluyor.
Aracın içine gelirsek, hiç bu şekilde custom olaya girmeyin. Dynamat 'ı kullanın. ALıyorsunuz, yapıştırıyorsunuz. Aracınız farklı yerleri için farklı ürünleri var. The Official Dynamat Website Aşşağıdaki konuya bakarsanız dynamatın nasıl uygulandığını görürsünüz: Dynamat install (long)... - AudiWorld Forums
| 13-10-2009, 12:33 | #5 |
|
Senior Member
Lokasyon: ankara
|
Tamam da turboadmin bunu neresi yapıyor. Kapılar falan sökülüyormu. Ben de rüzgar sesinden çok rahatsızım
|
| 13-10-2009, 12:56 | #6 |
|
Administrator
|
Yetkili firma DYNAMAT Oliser LTD. ŞTİ.
Sanırım ordan sipariş verip, istediğiniz bir yerde taktırabiliyorsunuz. Fiyatları biraz pahalıymış ama
| 13-10-2009, 21:36 | #7 |
|
Senior Member
Lokasyon:
|
DYNAMAT değil, ama ona denk gelecek bir ürün. audinin kendi bünyesindede böyle bir ürün var, ama tanesi 50lira, ve o 50liralık malzemenin 6tanesi 1m kare geliyor. yani m karesi 300tl oluyor. benim kullanacağım malzeme çok ucuz.
Eski kasa A6 ların kapılarında bu malzemeden mevcut. yani , audi ara sıra bu olayı zaten yapıyor. ama standart yapmıyor. büyesinde böyle bir işlem olduğu içinde servis kabul etti. sonuçta malzemeyi audiden alsam, onu yapıştırmak için kapıyı her halukarda sökecekler. tek fark kendi malzemeleri yerine benim malzemeyi kullanacaklar. onlara sadece işçilik parası vericem. Hatta çift katmanlı cam varmış. A4 için vamı bilmiyoruz. Q7 için varmış o da çok etkili oluyormuş. sonraki aşamada eğer varsa camlarıda değiştirticem. Amacım S320 gibi bir iç mekan yaratmak. kontak kapalı park halindeyken, yandan geçen kamyonu, satıcının bağırış sesini vs duymak istemiyorum. her santimetre kareye ziftli maddeden ve yalıtım süngeri koyucam. Tamam A4 dün yalıtımı iyi diyorsunuz ama, bir gün bi otobanda aracı emniyet şeridine çekip , motoru susturup. gözlerinizi kapayıp kafanızı kafalıklara yaslayın. Resmen araçların arkadan gelip yanınızdan geçip öne doğru uzaklaştığınızı çok açık hissedebiliyorsunuz. ama üst segment araçlarda yine içeri ses alıyor fakat sesin tam olarak hangi yönden geldiğini kestiremiyorsunuz. iş te öyle bir kabin ortamı beni tatmin edecektir. A4 dün yalıtımına bilafım yok. sınıfına göre iyi olabilir. ben sadece aşırı bir yalıtım istiyorum hepsi bu. Konu Audmin tarafından (13-10-2009 Saat 21:38 ) değiştirilmiştir. |
| 13-10-2009, 23:14 | #8 |
|
Senior Member
|
@Audmin
Doğrusu sonucu merak ediyorum. Eğer tatmin edici bir sonuç çıkarsa ben de yaptırırım. Şahsen A4'ün izolasyonunu hiç beğenmiyorum, yakışmıyor böyle premium bir arabaya.
| 21-10-2009, 19:18 | #9 |
|
Senior Member
Lokasyon:
|
Bu gün yalıtım işlemine başlandı fakat bitmedi.
3 adet yalıtım malzemesi kullandık. 1. kapının dış sacına yapıştırılan Zift malzemesi. 2. ziftin üzerine yapışan 8mm lik Akustik Yalıtım Süngeri 3. kapının iç taraftaki saca (kapı sökülünce önünüze gelen ilk sac) burayada 2mm lik esnek yoğun bir sünger malzeme koyuldu. vakit yetmediği için 2 kapının ince süngeri daha döşenemedi. işlemler bitmediğinden dolayı aracı test edemedik. Fakat ilk izlenimler şu; *Kapının kapanırkenki sesi.. şöyle izah edeyim, A8 kapısı gibi diyeyim.. yada aracı ilk aldığım günkü kapı sesi var gibi desemde olur. sadece cam açıkken kapı kapanma sesi dandik leşiyor.. kapı kapalıyken farkedilir bir tokluk var kapıda. *Aracın kapısına dıştan elinizle vurduğunuzda içi dolu bir yağ tenekesi sesi geliyor artık. Yandaki stok a4 dün kapısına vurduk........, yorum yapmıyım arada dağlar kadar fark var ![]() *son olarak bas seslerin tınılarında ve araç içi zangırdamalarda çok değişiklikler oldu. bası sonuna kadar açmama rağmen sadece bagajdaki woofer tarafından ufak bir zangırdama sesi geliyor. kapının kendi bütünlüğü çok tok ve sağlam oldu. geriye tek bir beklenti kaldı, oda aracın kapılarından içeriye aldığı sesin azalması... Yol lastik sesi yine gelicek, ancak yüksek süratteki rüzgar sesleri, hışırtılar, park halindeyken yanınızdan geçerken ceptelefonuyla konuşan adamın, kornaların , kamyonların sesini artık daha az duymayı umut ediyorum. yarın öğlen alıcam arabayı. Akşama durumu size yazarım. Saygılar. |
| 21-10-2009, 20:36 | #10 |
|
Senior Member
Lokasyon: istanbul
|
vallahi istanbul'da köprü yolunda yeni asfalt döşendi sessiz asfalt deniyor. eskimiş dandik asfalttan o yola geçince insanın kulakları bir anda rahatlıyor geçen gün uyuya kalcaktım az kalsın huzurdan.. umarım siz de istediğiniz sonucu elde edersiniz
|
![]() |
| Seçenekler | |
|
|