![]() |
|
|
Seçenekler |
| 11-10-2009, 00:51 | #1 |
|
Member
Lokasyon:
|
Herkese selamlar aranıza yeni katıldım bende de 2008 2.0 TDI var yaklaşık 2 saattir yazılanları okudum ve gerek arkadaş çevremde gerekse servisde aracımla ilgili şikayetleri anlatırken aval aval suratıma bakmalarından acaba bendemı sorun var kendi kendime sorunmu üretiyorum sorunsalından kurtuldum,bu şu demek aracı almadan önce benim gözümde canlandırdığım Audi imajının yerle bir olmasıdır ben hayatımda bu kadar problemli araca binmedim diyeceksinizki yoldamı bıraktı ki birde onuda yapsaydı okuduğum kadarıyla akü problemiyle yolda kalanlarda olmuş yazılımla düzeltiyorlar tüm yazlılan problmeler benim araçta da var bu sorunları topladığımzda 10-15 kalame yakın sorun ediyor ki bir yeni ve premium segment deki araç için çok yüksek bir rakam ben artık servise gitmekten bıktım. En büyük sorun yalıtım izalosyon sorunu lastik ve yol sesi frene dokunduğundaki ugultu camların ince olmasından kaynaklanan dış ortam sesisin kabine girmesi 140 km ve üzeri hızlarda sağ ve sol ön direklerden gelen rüzgar sesi vb ,ikincisi bakalit malzeme sorunu tıkırtılar cam birleşim noktaları ve kol dayama yerı ust aydınlatma gurubun ordakı sesler ve sureklı kırılan bende (3 kez) bagaj plastiği bağajı açtığınızdaki yay şeklındekı demırın ustundekı plastık kaplamadan bahsedıyıorum ,üçüncüsü yol tutuş sorunu özelikle virajdaki tediriglik yana yatma eğilimi yüksek süratteki direksiyonun yumuşak kalması düşük süratlerdeki viraj içinde önden kayma iyi yönleri yokmu var dizayn elektronik oyuncaklar elektro mekanik el freni, lcd ekran,kart okuyucu vb.. ve özellkile motoru tutumlu ve sessiz common rail olmasıın artısı fazla yani şimdilik aklıma gelen bunlar. Sonuç olarak madem bukadar kişiyiz bu araca onlarca para verdik bir araya gelip birşeyler yapamazmıyız görsel veya yazlı medyada tek kişi olursak mücadele etmemiz zor bence bu araç üretim hatasıdır bu kadar sorun olmaz bu segmentte bir araçda bu yazdıgım yalıtım sorunları bizzat test etttim Q5,A5 bu araçlarda da var ben birdaha audi töbe diyorum bu ilk ve son aracım olcak aracımı seviyoryum ama onunda sebebi biraz araçla aramda olan duygusal bağdan ötesi değil yani aracıma memnun olmadan bindikden sonra neye yarar..aherkese saygılar aşaığıda linkde aracımın ilanı var aracı satıp nemı yapacam bir daha Audi almıyacam ve BMW 320 d ,X1 veya yenı 5 serisiini bekliyecem.
Konu kayacem tarafından (13-01-2010 Saat 14:13 ) değiştirilmiştir. |
|
|
| Forum Sponsorumuz |
| 11-10-2009, 14:49 | #2 | |
|
Member
Lokasyon: ankara
|
sizin adınıza çok üzüldüm. Ben de aracımı yeni ısmarladım, 2 hafta sonra teslim alıcam, umarım aynı sorunları yaşamam. Babamda 2.7 tdi B8 var en ufak bir problemi yok. Benim tahminimce aracınız ilk çıkan araçlardan. Hemen hemen her markanın ilk çıkan modellerinde böyle problemler olabiliyor. Ben de problem yaşayacağım diye çok korkuyorum. BMW marka arabamı satıp AUDI'ye geçtiğim için umarım pişman olmam. Rüzgar ve dış sesi bence kafanıza takmayın. Mercedes C180 K 'da bie deli gibi ses alıyor içeri. İsterseniz yalıtım yaptırın.Yol tutuş içinse bence böyle bir problem mümkün değil! Eğer hakkaten yol tutuş kötü ise "Goodyear Eagle F1 Asymetric" model lastik alın en ufak bir probleminiz kalmaz!!! (çok sessiz değil, performans odaklı). Bence bu sebepler arabanızdan soğumanız için yeterli değil. Bu problemler çözülür. Kaldı ki aracınıza çok yüksek fiyat istiyorsunuz. Bence satmanız mümkün değil. Ben sıfır 160 hp multitronic aracı sizden ucuza alıyorum (deri ve sunroof hariç). Konu donniedarko tarafından (11-10-2009 Saat 14:56 ) değiştirilmiştir. |
|
| 11-10-2009, 15:22 | #3 | |
|
Senior Member
|
babanızdaki 2.7 motor B8 kasa araç 2008 model ve beyaz bir araç mı ? Kartal doğuş'ta öyle bir araba vardı ve acaip dolu idi. Yoksa o mu ?
| 11-10-2009, 15:25 | #4 | |
|
Senior Member
|
| 11-10-2009, 15:36 | #5 |
|
Senior Member
Lokasyon: istanbul
|
anladığım kadarıyla sizin aracınız tr'ye gelen ilk b8 2.0 dizellerden.. her markanın piyasaya ilk çıkan arabalarında bu tarz hatalar ve dandiklikler olur. umarım yeni arabanızda bu tarz birşey yaşamazsınız.
|
| 11-10-2009, 17:09 | #6 | |
|
Member
Lokasyon: ankara
|
2008 model. oldukça dolu. Kendisi de çok memnun.
|
|
| 11-10-2009, 17:23 | #7 |
|
Member
Lokasyon:
|
Aracı satsamda olur satmasamda sorun değil alan olum olmmaası ben kendi deneyimlerimi paylaşmak istedim ve bu başlığı açtım bazı kişilier inanmaya bilir diye linki ekledim bu arada aracımı 2008 nisan ayında aldım dedikleri gibi ilk gelen araçlardan lakin daha 3 gin önce Audi Avek de A4 tes etttim vede A6 aynı sorun ordaki A4 dede vardı benim yaşadıklarım özelikle yalıtım ve hafif frene basıp ayağımız bıraktığımızdaki uğultu ve dediğim gibi burda okuduğum başlıklara bir çok kişi benle aynı problemleri yaşamış bunun üzerine bu başlığı açtım yok marka kötülemek veya alma niyetinde olanları etkilemek değil alacak olan gitsin test etsin memnunsa zaten sorun yoktur ama hiç olmassa benim değindğim problemin test alacağı araçda varmı yokmu noktasında bir fikir olarak kalsın niyetiyle bu başlığı açtım herkese saygılar...
|
| 11-10-2009, 17:26 | #8 | |
|
Member
Lokasyon:
|
|
|
| 11-10-2009, 17:56 | #9 | |
|
Senior Member
|
. Oncelikle hosgeldiniz diyelim ve umarim aracinizi iyi bir fiyata satip istediginiz arabaya kavusursunuz...Kotu izolasyon, frenaj zayifligi, kabin ici ses, virajlardaki guvensizlik gibi olumsuz tespitlerinize tamamen katiliyorum. Bunlar bence Audi'nin maalesef eksik yanlari ve aracinizin ilk seri uretim olmasi ile alakali degil. Ayrica bu tespitler, oyle kozmetik sikayetler falan da degil, tamamen aracinizi degistirmeye goturecek sebepler. Siz bir Audi musterisi degilsiniz! Belki bir BMW sizi paklar... Yakin zamanda sifir 3.20 d test etmis biri olarak sunu soyleyebilirim ki, gurultu, viraj emniyeti, surus istikrari ve zevki, tabii ki frenaj, kesinlikle BMW'de cok daha iyi. Sanzuman, sehir ici konfor ve elektronik detaylarda ise Audi daha iyi. Diger sikayetlerinize gelince, bunlarin tumu Mercedes'te de, BMW'de de gorulebilecek tamamen sans ve kullanim ozelliklerinden kaynaklanan konulardir.
| 11-10-2009, 18:34 | #10 | |
|
Senior Member
|
. Iki cekerde BMW, dort cekerde Audi. (Bu cumleyi imza yapacagim )
| Seçenekler | |
|
|