![]() |
|
|
Seçenekler |
| 15-10-2009, 09:30 | #51 |
|
Member
Lokasyon: ankara
|
BMW'nin tüm modellerinde direksiyon serttir. Sert olma sebebi yolu daha iyi hissettirmesi ve araç kontrolunu kolaylaştımasıdır. Arkayı (bilerek ya da bilmeyerek) kaydırdığınız zaman bu sayede çok kolay topluyorsunuz. 2 sene 118 kullanmış biri olarak bunu çok iyi biliyorum. BMW kullanmak ayrı bir zevkti. AUDI aynı tadı vermicektir ama farklı açılardan umarım daha sevdiğim bir araç olur
Ben de günlerce 320d ile kararsız kaldım ama sonunda kararımı A4 1.8t 160 Mult. 'dan yana verdim. 3 haftaya binmiş olurum aksilik olmazsa :P
|
| Forum Sponsorumuz |
| 15-10-2009, 11:48 | #52 | |
|
Senior Member
|
| 15-10-2009, 12:50 | #53 | |
|
Senior Member
Lokasyon: Istanbul
|
evet bmw'lerin direksiyonu özellikle serttir sebep olarakda yapılan araştırmalarda hafif direksiyonlu araçlarda kasıtsız olarak direksiyona elle kolla yapılan çarpmalarda araç çok fazla yön değiştirdiği için kazalara neden olabiliyormuş, o yüzden direksiyon sert üretiliyor bmw'de. ayrıca hızınızı arttırdığınız zaman araç daha stabil oluyor... |
|
| 15-10-2009, 13:13 | #54 |
|
Member
Lokasyon: İstanbul
|
Bmw'nin arkadan itişli olduğu için virajlarda daha dengeli olduğu / iyi yol tuttuğu söylenir..
Peki virajda gaz vermiyorsanız o zaman arkadan itiş - önden çekişin bir farkı kalır mı ? Yanlış mı düşünüyorum ? ( 2 aracında aynı süspansiyon - teker - amortisör olduğunu düşünün ) |
| 15-10-2009, 13:23 | #55 | |
|
Member
Lokasyon: ankara
|
anlatmaya çalıştığım şey direksiyon yumuşak olsa arabanın hakimiyetini sağlamak o kadar kolay olmazdı. Sanırım uzun süre kullanmak lazım bunu hissedebilmek için.
Arkadan itişli arabalar virajlarda gaza basılırsa arkadan kayma eğiliminde (oversteer) olurlar evet ama toparlaması da bir o kadar kolay olur. Ayrıca ayrı bir zevktir.A4'un bu sorunu yok ama onden kayma eğilimi var onda da (understeer). Yani ikisinde de bi şekil zorluk var ama understeer'i düzeltmesi zordur (ESP'siz). Oysa arkadan kayan arabayı herhangi bir dijital sistem olmadan bile biraz kontra ile rahatlıkla düzeltebilirsiniz. Neyse konuyu çok dağıtmayalım Mağdurları mağdur etmeyelim. Benim zaten tek isteğim benim de mağdur olmamam. Bu arabayı en az 5 sene binmek için alıyorum. Sorun çıkartırsa satmak zorunda kalırım.
|
|
| 15-10-2009, 14:03 | #56 | |
|
Senior Member
|
| 15-10-2009, 22:11 | #57 |
|
Member
Lokasyon: MERSİN
|
Bmw nin karakteristik özelliği 1 den 5 serisisine kadar direksiyonlar 7 sürmedim fakat hep aynı karaktere sahip ağır ve sert,ama kötü olduğunu söyleyemem,sertlik sportiflik ve yere sağlam basıyor hissi katıyor.Arkadan bırakmalarda sert ve agir direksiyonu toplamak kolaydır.Mühendislerin vardir bir bildiği sanırım
| 15-10-2009, 22:37 | #58 |
|
Senior Member
Lokasyon: Ankara
|
arkadaşlar ksuura bakmayın ama yorumlarımı lutfen daha dikkatli yapalım bizim evde bmw 1.18ia var direksiyonu kaya gibi 3.20d surdum kaya gibi servotronic vardı
6 serisi kullandım 1 hafta ve arkadasımın 5 serisini surdum gayet hafif direksiyonları var ve bmw kullanlar farkında degiller fakat bmwler yuksek suratlerde cukur tumsek gıbı ufak yol bozukluklarından cok etkılenıyorlar anladınız mı bılmıyorum ama audi o konuda super |
| 15-10-2009, 22:40 | #59 |
|
Senior Member
Lokasyon: Ankara
|
Audi a3 vardı bende yenı sattım ve aracın sasısının bana verdigi guvenı cok az araçta gordum simdi a5 aldım ve 1.5 hafta sonra teslim alıcam emınım ki oda beni tatmin edicek ve 6.45ci surdum 1 hafta aracı almayı dusunuyordum bmw surerken sanki en ufak hatada olume gidicek gibi oluyorum fakat audi surerken bana bi guven veriyor.. Bmw de ise bilmiyorum fakat bi sıkıntı var
|
| 16-10-2009, 00:20 | #60 |
|
Senior Member
Lokasyon: istanbul
|
konu a4 b8 in sıkıntısı deilmydi =)) baya carptırılmıs artık
herkes ıllede bmw dio ![]() herzaman audi arkadaş ah bide tabi arkadan itiş olsa...ama olsn
|
![]() |
| Seçenekler | |
|
|