|
|
#1 (permalink) |
|
Senior Member
|
2005 a4 b7 kasa biraderin.Klima 2-3 gündür sapıttı. Önce garip kokulu nem atıyor bazen soğutuyor bazen soğutmuyor. Klima motorumu arızalandı acaba. Bugün götürecekti bi klimacıya ama inşallah önemli birşey çıkmaz.
|
|
|
|
| Sponsored Links |
|
|
#4 (permalink) |
|
Senior Member
|
dostum daha dün hanımın arabasını (a3) avek servise götürdüm bizim klimada soğutmuyodu nasıl bi süprizle karşılaştım anlatamam arabanın klima motoru ve pompası
bozulmuş 4500 tl masraf çıktı allahtan garantiye girdide bizde büyük masraftan kurtulduk.neden böyle bişey olmuş diye sorduğumda ise "arabanızı stop ederken klimanızı açık bırakmayın" dedi usta. Bende sizi uyarmak isterim arkadaşlar sizinde başınıza böyle bişey gelmesin istiyosanız arabanızı stop ederken mutlaka klimayı kapatın |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Senior Member
|
Alıntı:
bunu goz onunde bulundurucam
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Senior Member
|
Alıntı:
klimanızı kullandıktan sonra,gideceğiniz yere varmadan 30-45 saniye önce sadece havalandirma konumuna getirip,iç sirkülasyon modundan çıkarın. Buradaki amaç,klima çalışırken iç borularda oluşan nem/buz karışımını araci stop etmeden önce havalandirma konumu ile buhalaştırmak,bunu uygulamadığınızda borularda kalan buz/nem zamanla orada bakteri oluşumuna yol açmaktadır ve zamanla kötü kokular ortaya çıkar. (bu bilgi bizzat servis çalışanından aldığım bir bilgidir) bir de motoru stop etmeden önce MUTLAKA, OFF tuşuna basip klimayı tamamen kapattıktan 2-3 saniye sonra motoru stop edin..
'07 Leonus Prime/LLumar Tints/225/40/18 O.Z. ULTRALEGGERA/Seat Sport Eibach Prokit /Custom Bi-xenon 6000K/6000K Fogs/Black Mirror Covers/Cupra Bumper/Aero Kit Side Skirts/Piano Black Trim/MagnaFlow SlashCut Tailpipe/L E O N Debadge/Audi Shift Knob/Chrome Tachometer Rings/İnterior Light Pack / SEAT Brake Vinyls / TurboFSI.Net Engine Torque Mount ![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Senior Member
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Senior Member
|
Arkadaşlar kötü kokular klimalı arabalarda maalesef zamanla oluşumakta ama bunun çözümü basit bende a3 varken dayanılmaz küf tarzı bir koku vardı tavsiye üzerine bu işi bilen birine götürdüm arabayı 15 20 dakika içerde klima sirkülasyonu olacak şekilde çalıştırdık arabanın içeride hava emdiği yerede buhar çıkaran bir alet koyduk sonuç sıfırdan klima
|
|
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
|
|