Konu Kapatılmıştır

Seçenekler
29-05-2009, 10:18   #21
Senior Member

meinea4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: Zonguldak-Ereğli/Hamburg-stade
Üye Albümleri Forum Yıldızı Audi Sahibi
evet oraya normal egzos borusu takıyorlar xyron.bendede gıtmemıstı sonradan servoste sıldırttım bır daha da bende gelmedı arıza ısıgı.bende arıza ısıgı epc yanmıstı.o arıza ısıgı hem kırlı benzınde hemde egzos arızalarında yanıyormus.

Forum Sponsorumuz
08-06-2009, 18:18   #22
Senior Member

murateren_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: Emirgan, Sarıyer
Üye Albümleri
nedir bu katalitik konvertör arıza ışığı yok zengin karışım yok fakir karışım yaa uyuz oldum bende de yanıyo, kat iptali mi yaptırsam diye düşünüyorum, öbür taraftan da sensörü mü bozuldu yoksa kat ı olduğu gibi mi değiştiricekler, bi taraftan da diyorum ki olduğu gibi kat iptali artı egzos mu yapsam, ne diyosunuz arkadaşlar sizin bu katalitik konvertör arıza ışığı ile aranız nasıl şuanda???Bide kat iptali yapan arkadaşlar memnunmusunuz??

Konu murateren_ tarafından (08-06-2009 Saat 18:21 ) değiştirilmiştir.

06-08-2009, 10:15   #23
Member

Lokasyon: istanbul
Audi Sahibi
hayır arkadaşlar sakın ha bizim araçlardaki katalitiğn üzerinde çift sensözr var vardır ve iptal etmeniz size anca zarar getirir şöyleki duz boru takıp motorun çalışmasını sağlarsınız fakat motorun ömründen yersiniz çünkü katalitik üzerindeki sensörlerden okunan değerler ile arabanız hava yakıt karışımını düzenlemektedir bendede aynı problem oldu alman menşeili başka bi firmanın katalitiğini taktım 700 ytl civarı idi 11 aydırda problemsiz kullanıyorum ama iptal etmeyi düşünmeyin sakın aksini söyleyenlerde yalan söyler zamanında çok araştırdım bu konuyu

06-08-2009, 11:06   #24
Senior Member

Lokasyon: izmir
Üye Albümleri Audi Sahibi
bende de aynı ışık yanıo carbon cleandan sonra yandı oksijen sensöründe arıza var dediler 900tl fiyat verdiler yaptırmadım forumda okuduğum kadarıyla böle gidince fazla yakıomuş ve güç kaybı oluomuş ama alaka yok bence canavar gbim gidio ve az yakıo ama o lanet ışık sinirlerimi bozuo:@ sildirmeye de çalıştım silinmedi..

06-08-2009, 13:30   #25
Member

Audi Sahibi
eğer mafın bozuksa gene yakıt karışımın olması gerektiği gibi olmuyordur buda zengin yada fakir karışım olarak kendini gösterir. sen anlamazsın fakat motorun ömründen yersin büyük ihtimalle sende zengin karışım oranı daha yüksekki az yakıp iyi kaçtığını belirtmişssin fakir karışımda tam tersi olur ama her 2 durumda motor için sağlıklı değildir

06-08-2009, 15:21   #26
Senior Member

RoSSi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: Adana/İstanbul
Volkswagen Sahibi
murateren_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
nedir bu katalitik konvertör arıza ışığı yok zengin karışım yok fakir karışım yaa uyuz oldum bende de yanıyo, kat iptali mi yaptırsam diye düşünüyorum, öbür taraftan da sensörü mü bozuldu yoksa kat ı olduğu gibi mi değiştiricekler, bi taraftan da diyorum ki olduğu gibi kat iptali artı egzos mu yapsam, ne diyosunuz arkadaşlar sizin bu katalitik konvertör arıza ışığı ile aranız nasıl şuanda???Bide kat iptali yapan arkadaşlar memnunmusunuz??
Önce servisten ışığın neden dolayı yandığı öğrenirseniz ona göre çözümler üretilebilir. Araçta gaz yememe, çekişten düşme gibi problemler varsa katalizördendir. Komple değiştirilmesi gerekir ama epey maliyetli bir iş. Onun yerine şimdilik katalizörü söktürüp temizleterek idare edebilirsiniz.

06-08-2009, 20:17   #27
Senior Member

Lokasyon: izmir
gearup Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
eğer mafın bozuksa gene yakıt karışımın olması gerektiği gibi olmuyordur buda zengin yada fakir karışım olarak kendini gösterir. sen anlamazsın fakat motorun ömründen yersin büyük ihtimalle sende zengin karışım oranı daha yüksekki az yakıp iyi kaçtığını belirtmişssin fakir karışımda tam tersi olur ama her 2 durumda motor için sağlıklı değildir
zengin karışımda daha fazla yakması gerekmiyo mu?? benim aracım byaa az yakıo yane dierleriyle aynı seviye, bide bunu serviste sormuştum nedir zararı var mı die yok demişlerdi sadece bi arıza olduğunda beni uyarmıcakmıymış neymiş öle dediler içime dert oldu şimdi motora zararlıysa hemen yaptıram:s

10-08-2009, 11:08   #28
Member

Audi Sahibi
arkadaşım benim bildiğim öğrendiğim zengin karışımda hava yakıt oranında yanma odasına gönderdiği karışımın yüksek oranı oksijen olduğu için daha güçlü patlamar sağlıyor bu yüzden kullanılan benzin oranı daha düşük kalıyor ama bu patlamalar sebebi ile oluşan sıcaklık ve sürtünme motorun optimal rezistans değerlerinin üstünde bir çizgide seyir ettiği için motorun omründen yiyor diyedir

16-08-2009, 12:50   #29
Senior Member

Damastar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: Samsun
Downpipe var katalizörün içi boş olanı,onlarda orjinal 2 girişte mevcut hiçbir sorun yaşamazsınız...

Audi Exhaust downpipe - Compare prices and products - reviews, photos, features...

burdan inceleyebilir siniz...

18-08-2009, 14:15   #30
Member

Audi Sahibi
sensör gene yanlış değerler okur motora zararlı bir uygulama şahsi kanaatim siz denedinizmi bu arada damastar?

Konu Kapatılmıştır
Seçenekler