Konu Kapatılmıştır

Seçenekler
29-04-2009, 07:35   #1
Junior Member

Lokasyon: Ankara
Audi Sahibi
Standart 2.0 T FSI Quattro "kıyas" 3.0 V6 Quattro

AUDI 2.0 T FSI Quattro vs 3.0 V6 Quattro;

Değerli arkadaşlar, ben aranıza Ankara' dan yeni katıldım.

2005 yılından bu yana Honda markasıyla yakından ilgilenen biri olarak 2 farklı Type-R kullandım. Az çok bilirsiniz. Atmosferik 2.0 VTI K20A motor 200 Hp. standart güce ve 196 Nm torka sahip olan bir motor. 5900 devirde devreye giren VTI ile bu araç beni kendine tutkun etmişti.

Fakat sizin yüksek güçte araç yelpazesi olan AUDI severler olarak çok daha iyi bildiğiniz gibi güç sahibi bir arabaya sahip olduktan sonra vazgeçemiyorsunuz.

Her neyse;

Yaşımın ilerlemesi ve artık konfor arayışına girdiğim için sonrasında FN2 Civic Hatchback "2006" aldım.

...ve şu an bu aracı kullanıyorum. 140 HP ve 183 Nm verileriyle R18A motora sahip bu araç haliyle beni tatmin etmedi...

Şu an ise ciddi anlamda konfor + güç ve ekonominin (Hem satış rakamları hem de benzin sarfiyatı olarak) bir arada olduğu bilinen ve benim de farkına vardığım AUDI' yi düşünüyorum.

Fakat sorunlarım var;

Ben sürekli araç kullanan, sık sık şehirler arası yol kateden ve atak süren biri olarak bütçemi de hesaplayarak AUDI' nin beni tatmin edecek 2 sürümünü inceledim.

2006 2.0 T FSI Quattro ve 2002-2003-2004 3.0 V6 Quattro' lar.

Sizlere danışmak istediğim ise şunlar;

1: Bu araçların arasında 6000-8000 Euroluk bir fark var. Bunu kaldırabilirim fakat yeni kasaya göre eskinin çok eksisi yok ise 3.0 V6 Quattro aşırı derecede hoşuma gidiyor. Ne tavsiye edersiniz ?

2: Ben daha önce hiçbir şekilde otomatik, tiptronik veya emsali vites kutusuna sahip bir araç kullanmadım. Sizce alışmak ve yürütmek kolay olacak mı ?

3: Honda' larda çekmekte olduğum sert süspansiyon ve en ufak taştan kasise kadar herşeyi olduğu gibi ön kokpit ve vücudumda hissetmekten sıkılmış biri olarak S-Line' den vaz mı geçmeliyim ? (S-Line, süspansiyon ve cant/lastik ikilisini etkiliyor sanırım)

4: 2. el alırken kaza ve olası gizleri tespit ettirmek için kullanabileceğim yada danışabileceğim en sağlam yer / kişi neresidir ?

Sorularımı yanıtlayan arkadaşlara minnettar olur, şimdiden teşekkür ederim.

Not: 3.0 Quattro' nun yaklaşık yıllık vergisini araştırdım. 1900 TL civarında...
Yakıt sarfiyatı ise teknik verilerde şehir içi Km/0.40 Kr.' a tekabül ediyor...

Konu 7vpo tarafından (29-04-2009 Saat 07:42 ) değiştirilmiştir.

Forum Sponsorumuz
29-04-2009, 07:56   #2
Senior Member

GökhanS3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: istanbul
Üye Albümleri Audi Sahibi
3.0 v6 motor çok keyiflidir ama yakıt konusunda 0.40 kr geçebilir çünkü normal kullanılacak bir araç değil tahrik eder sürekli

29-04-2009, 09:44   #3
Senior Member

murateren_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: Istanbul
Üye Albümleri
bende eski bi honda kullanıcısı ve sonrasında audi kullanıcısı olarak yardım etmek isterim, şöyleki konfor açısından type r kullanan biri olarak s line ın rahatsız ediceğini düşünmüyorum, 2. konu tasarruf açısından gökhana katılıyorum 40 kuruşu çok ama çok rahat geçer diye düşünüyorum, bence 2.0t ideal olucaktır diye düşünüyorum, çünkü vtec açılıncaya kadar geçilen devre gelmesini turbo bi araçta beklemene gerek olmıcaktır ve torku alt devirlerde elde ediceğinden dolayı hem yakıt ekonomisi hemde iyi bi çekiş alıcaksın.2. el alırken de dod dan alırsan ekspertizden geçmiş oluyo araçlar zaten alabilrsn fakat piyasının üstünde olur, sanayide bi çok yerde baktırabilirsn, son olarak da şunu söylemek istiyorum audiye binince frenleri seni acayip etkiliycek ben olsam tercihim 2.0t olur kesinlikle...

29-04-2009, 09:45   #4
Senior Member

powerslide - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Forum Yıldızı Audi Sahibi
1. eğer 3.0 v6 quattro'yu sline bulursan direk almanı tavsiye ederim.
2. otomatik vites konusunda sıkıntın olmasın kaç senedir araba kullanan adamlarız sonuçta
3. sline olsa bile konfor açısından alman arabasıyla japon arabası arasında çok çok fark var emin olun size konforlu gelecektir araç sline olsa bile.
4. Dod'un web sitesine bakabilirsiniz orda sürekli satıyorlar dediğiniz araçlardan. Yada burda herhangi bir ankaralı arkadaştan tavsiye alabilirsiniz şuraya git buraya git diye.

bana fikrimi sorucak olursanız, kesinlikle her iki arabanın sline olanlarına bakmanızı tavsiye ederim. yakıt ekonomisi önemliyse ve performansta üzülmek istemiyorsanız kesinlikle sline 2.0 TFSI Quattro araç tercih etmelisiniz. Hem 3.0 V6 Quattro ile aralarında performans farkı pek yok ama 2.0 Tfsi motoru ucuz ve kolay bir chip tuning ile canavara dönüştürebilirsiniz üstelik gaza basmadığınız halde az yakarsınız halbuki 3.0 V6'da basmasanızda araç çok yakabilir.

Size tam olarak kesin birşey söyleyemiyorum çünkü söz konusu sline 3.0 V6 quattro ise ben de acaip arada kalırdım çünkü çok özel bir araba. (ikinci elde satılık pek yok iyi bir araştırmak lazım).

29-04-2009, 09:48   #5
Senior Member

TFSI34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: .
Audi Sahibi
1- 2.0 TFSI tavsiye ederim. 3.0 lik blok her ne kadar cazip gorunse de hem vergi, hem yakit, hem de surus keyfi olarak 2.0 tfsi size cok daha hos gelecektir.

2- 10-15 dakika icinde alisirsiniz, hic sorun olmaz.

3- S-line bile hondanin suspansiyonlarina gore daha konforludur.

4. madde icin yardim edemiyorum, lokasyondan oturu.

2.0tfsi'dan memnun kalacaginizi dusunuyorum, hangi arac olursa olsun gule gule kullanin.

29-04-2009, 15:13   #6
Junior Member

shele - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon:
yeni her zaman yenidir tfsi tercih etmelisin sadece çiple 260-265 hp güç alabilirsin ve bu değerle 3.0 quattroyu kolaylıkla sollarsın. her yönüyle hondayla kıyaslanamaz...

29-04-2009, 17:03   #7
Senior Member

dimaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Albümleri Audi Sahibi
2,0t quattro kesınlıkle bence ılerıde oynamak ıstersende ideal fakat benım tavsıyem otomatık degıl duz vıteslısını alın mesela DTM olanlrından

29-04-2009, 23:21   #8
Senior Member

meinea4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: Zonguldak-Ereğli/Hamburg-stade
Üye Albümleri Forum Yıldızı Audi Sahibi
dtm bende dusunuyorum su sıralar ama bır turlu yok fazla pıyasada.fazla olmadıgından arabamdan kopamıyorum a4'ten.bencede 2.0t

30-04-2009, 09:14   #9
Member

Lokasyon:
2.0 Tfsi sline kullanıcı olarak düz vites kesinlikle bu arabaya eziyet olur görüşündeyim. F1 vites kutusundan muhaf olmak üzücü olur. Kaldıki triptronic şanzımanın vites geçişleri gayet hızlı
İkinci elde satmanızda çok zor olur.
Yakıtı biraz önce aldım 190 ytl - 450 km şehir içi.
Ben henüz chip olayına girmedim, giren arkadaşlar varsa farkının ne kadar olduğunu iyice anlatabilirlermi?. Bu konu hala havada kaldı benim için.

30-04-2009, 10:48   #10
Super Moderator

mustafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: Ankara-Istanbul
Üye Albümleri Moderatör Forum Yıldızı Audi Sahibi
ben 3.0 v6 dan yanayım.. 2.0t de şahane bir motor ama bence v6 nın esnekliği başka.. sesi başka.. ama derseniz ben b7 a4dtm edition alacağım.. o başka.. görüntüsü b7 den çok çok farklı..ama motor modifiyesine girilecekse 2.0t çok daha elverişli..performans olarak hemen hemen aynı oranda bu motorlar.. yani pişman olmazsınız niye diğerini almadım diye..
ankara doğuşta b6 a4 3.0quattro vardı birtane.. bej rengi.. fiyatını bilmiyorum ama km si azdı...
otomatik şanzımana kullandıkça alışır daha da çok seversiniz.. ama sol ayağınız bir süre sonra şikayet ederse orasını bilemiyorum
düşündüğünüz araçların yakıt tüketimi söylediğiniz kadar az olabilir..ama kullanıma bağlı.. type r kullandığınız gibi kullanırsanız bu değerler 2 katına kadar çıkar
süspansiyon quattrolarda da serttir ama hondaya göre kıyas kabul etmez.. size pamuk gibi geleceğine eminim
almayı düşündüğünüz araçların periyodik bakımlarını yetkili serviste sorgulatabilirsiniz.. veya audilerin bakım kitapçıklarına genellikle bakımları işaretlenir..
boya kaporta için de ankarada autokingden tutun şaşmazdaki birçok özel audi servisine bile gidebilirsiniz yardımcı olurlar..

Konu Kapatılmıştır
Seçenekler