Geri git   TurboFSI Audi Forumlarý > Audi Modelleri > A4 (B6)

Uyarýlar

LinkBack Seçenekler
Alt 29-04-2009, 08:35   #1 (permalink)
Junior Member

Standart 2.0 T FSI Quattro "kýyas" 3.0 V6 Quattro

AUDI 2.0 T FSI Quattro vs 3.0 V6 Quattro;

Deðerli arkadaþlar, ben aranýza Ankara' dan yeni katýldým.

2005 yýlýndan bu yana Honda markasýyla yakýndan ilgilenen biri olarak 2 farklý Type-R kullandým. Az çok bilirsiniz. Atmosferik 2.0 VTI K20A motor 200 Hp. standart güce ve 196 Nm torka sahip olan bir motor. 5900 devirde devreye giren VTI ile bu araç beni kendine tutkun etmiþti.

Fakat sizin yüksek güçte araç yelpazesi olan AUDI severler olarak çok daha iyi bildiðiniz gibi güç sahibi bir arabaya sahip olduktan sonra vazgeçemiyorsunuz.

Her neyse;

Yaþýmýn ilerlemesi ve artýk konfor arayýþýna girdiðim için sonrasýnda FN2 Civic Hatchback "2006" aldým.

...ve þu an bu aracý kullanýyorum. 140 HP ve 183 Nm verileriyle R18A motora sahip bu araç haliyle beni tatmin etmedi...

Þu an ise ciddi anlamda konfor + güç ve ekonominin (Hem satýþ rakamlarý hem de benzin sarfiyatý olarak) bir arada olduðu bilinen ve benim de farkýna vardýðým AUDI' yi düþünüyorum.

Fakat sorunlarým var;

Ben sürekli araç kullanan, sýk sýk þehirler arasý yol kateden ve atak süren biri olarak bütçemi de hesaplayarak AUDI' nin beni tatmin edecek 2 sürümünü inceledim.

2006 2.0 T FSI Quattro ve 2002-2003-2004 3.0 V6 Quattro' lar.

Sizlere danýþmak istediðim ise þunlar;

1: Bu araçlarýn arasýnda 6000-8000 Euroluk bir fark var. Bunu kaldýrabilirim fakat yeni kasaya göre eskinin çok eksisi yok ise 3.0 V6 Quattro aþýrý derecede hoþuma gidiyor. Ne tavsiye edersiniz ?

2: Ben daha önce hiçbir þekilde otomatik, tiptronik veya emsali vites kutusuna sahip bir araç kullanmadým. Sizce alýþmak ve yürütmek kolay olacak mý ?

3: Honda' larda çekmekte olduðum sert süspansiyon ve en ufak taþtan kasise kadar herþeyi olduðu gibi ön kokpit ve vücudumda hissetmekten sýkýlmýþ biri olarak S-Line' den vaz mý geçmeliyim ? (S-Line, süspansiyon ve cant/lastik ikilisini etkiliyor sanýrým)

4: 2. el alýrken kaza ve olasý gizleri tespit ettirmek için kullanabileceðim yada danýþabileceðim en saðlam yer / kiþi neresidir ?

Sorularýmý yanýtlayan arkadaþlara minnettar olur, þimdiden teþekkür ederim.

Not: 3.0 Quattro' nun yaklaþýk yýllýk vergisini araþtýrdým. 1900 TL civarýnda...
Yakýt sarfiyatý ise teknik verilerde þehir içi Km/0.40 Kr.' a tekabül ediyor...

Konu 7vpo tarafından (29-04-2009 Saat 08:42 ) değiştirilmiştir.
7vpo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
Alt 29-04-2009, 08:56   #2 (permalink)
Member

GökhanS3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

3.0 v6 motor çok keyiflidir ama yakýt konusunda 0.40 kr geçebilir çünkü normal kullanýlacak bir araç deðil tahrik eder sürekli
Alt 29-04-2009, 10:44   #3 (permalink)
Senior Member

murateren_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bulunduðu yer: Emirgan, Sarýyer

bende eski bi honda kullanýcýsý ve sonrasýnda audi kullanýcýsý olarak yardým etmek isterim, þöyleki konfor açýsýndan type r kullanan biri olarak s line ýn rahatsýz ediceðini düþünmüyorum, 2. konu tasarruf açýsýndan gökhana katýlýyorum 40 kuruþu çok ama çok rahat geçer diye düþünüyorum, bence 2.0t ideal olucaktýr diye düþünüyorum, çünkü vtec açýlýncaya kadar geçilen devre gelmesini turbo bi araçta beklemene gerek olmýcaktýr ve torku alt devirlerde elde ediceðinden dolayý hem yakýt ekonomisi hemde iyi bi çekiþ alýcaksýn.2. el alýrken de dod dan alýrsan ekspertizden geçmiþ oluyo araçlar zaten alabilrsn fakat piyasýnýn üstünde olur, sanayide bi çok yerde baktýrabilirsn, son olarak da þunu söylemek istiyorum audiye binince frenleri seni acayip etkiliycek ben olsam tercihim 2.0t olur kesinlikle...
murateren_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-04-2009, 10:45   #4 (permalink)
Senior Member

powerslide - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bulunduðu yer: istanbul

1. eðer 3.0 v6 quattro'yu sline bulursan direk almaný tavsiye ederim.
2. otomatik vites konusunda sýkýntýn olmasýn kaç senedir araba kullanan adamlarýz sonuçta
3. sline olsa bile konfor açýsýndan alman arabasýyla japon arabasý arasýnda çok çok fark var emin olun size konforlu gelecektir araç sline olsa bile.
4. Dod'un web sitesine bakabilirsiniz orda sürekli satýyorlar dediðiniz araçlardan. Yada burda herhangi bir ankaralý arkadaþtan tavsiye alabilirsiniz þuraya git buraya git diye.

bana fikrimi sorucak olursanýz, kesinlikle her iki arabanýn sline olanlarýna bakmanýzý tavsiye ederim. yakýt ekonomisi önemliyse ve performansta üzülmek istemiyorsanýz kesinlikle sline 2.0 TFSI Quattro araç tercih etmelisiniz. Hem 3.0 V6 Quattro ile aralarýnda performans farký pek yok ama 2.0 Tfsi motoru ucuz ve kolay bir chip tuning ile canavara dönüþtürebilirsiniz üstelik gaza basmadýðýnýz halde az yakarsýnýz halbuki 3.0 V6'da basmasanýzda araç çok yakabilir.

Size tam olarak kesin birþey söyleyemiyorum çünkü söz konusu sline 3.0 V6 quattro ise ben de acaip arada kalýrdým çünkü çok özel bir araba. (ikinci elde satýlýk pek yok iyi bir araþtýrmak lazým).
powerslide isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-04-2009, 10:48   #5 (permalink)
Senior Member

TFSI34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1- 2.0 TFSI tavsiye ederim. 3.0 lik blok her ne kadar cazip gorunse de hem vergi, hem yakit, hem de surus keyfi olarak 2.0 tfsi size cok daha hos gelecektir.

2- 10-15 dakika icinde alisirsiniz, hic sorun olmaz.

3- S-line bile hondanin suspansiyonlarina gore daha konforludur.

4. madde icin yardim edemiyorum, lokasyondan oturu.

2.0tfsi'dan memnun kalacaginizi dusunuyorum, hangi arac olursa olsun gule gule kullanin.
TFSI34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-04-2009, 16:13   #6 (permalink)
Junior Member

shele - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yeni her zaman yenidir tfsi tercih etmelisin sadece çiple 260-265 hp güç alabilirsin ve bu deðerle 3.0 quattroyu kolaylýkla sollarsýn. her yönüyle hondayla kýyaslanamaz...
shele isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-04-2009, 18:03   #7 (permalink)
Senior Member

dimaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bulunduðu yer: istanbul
dimaz - MSN üzeri Mesaj gönder

2,0t quattro kesýnlýkle bence ýlerýde oynamak ýstersende ideal fakat beným tavsýyem otomatýk degýl duz výteslýsýný alýn mesela DTM olanlrýndan
dimaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30-04-2009, 00:21   #8 (permalink)
Senior Member

meinea4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bulunduðu yer: Zonguldak-Ereðli/Hamburg-stade
meinea4 - YAHOO üzeri Mesaj gönder

dtm bende dusunuyorum su sýralar ama býr turlu yok fazla pýyasada.fazla olmadýgýndan arabamdan kopamýyorum a4'ten.bencede 2.0t
meinea4 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30-04-2009, 10:14   #9 (permalink)
Member

2.0 Tfsi sline kullanýcý olarak düz vites kesinlikle bu arabaya eziyet olur görüþündeyim. F1 vites kutusundan muhaf olmak üzücü olur. Kaldýki triptronic þanzýmanýn vites geçiþleri gayet hýzlý
Ýkinci elde satmanýzda çok zor olur.
Yakýtý biraz önce aldým 190 ytl - 450 km þehir içi.
Ben henüz chip olayýna girmedim, giren arkadaþlar varsa farkýnýn ne kadar olduðunu iyice anlatabilirlermi?. Bu konu hala havada kaldý benim için.
Emre Sert isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30-04-2009, 11:48   #10 (permalink)
Super Moderator

mustafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bulunduðu yer: Ankara-Istanbul
mustafa - MSN üzeri Mesaj gönder mustafa - YAHOO üzeri Mesaj gönder

ben 3.0 v6 dan yanayým.. 2.0t de þahane bir motor ama bence v6 nýn esnekliði baþka.. sesi baþka.. ama derseniz ben b7 a4dtm edition alacaðým.. o baþka.. görüntüsü b7 den çok çok farklý..ama motor modifiyesine girilecekse 2.0t çok daha elveriþli..performans olarak hemen hemen ayný oranda bu motorlar.. yani piþman olmazsýnýz niye diðerini almadým diye..
ankara doðuþta b6 a4 3.0quattro vardý birtane.. bej rengi.. fiyatýný bilmiyorum ama km si azdý...
otomatik þanzýmana kullandýkça alýþýr daha da çok seversiniz.. ama sol ayaðýnýz bir süre sonra þikayet ederse orasýný bilemiyorum
düþündüðünüz araçlarýn yakýt tüketimi söylediðiniz kadar az olabilir..ama kullanýma baðlý.. type r kullandýðýnýz gibi kullanýrsanýz bu deðerler 2 katýna kadar çýkar
süspansiyon quattrolarda da serttir ama hondaya göre kýyas kabul etmez.. size pamuk gibi geleceðine eminim
almayý düþündüðünüz araçlarýn periyodik bakýmlarýný yetkili serviste sorgulatabilirsiniz.. veya audilerin bakým kitapçýklarýna genellikle bakýmlarý iþaretlenir..
boya kaporta için de ankarada autokingden tutun þaþmazdaki birçok özel audi servisine bile gidebilirsiniz yardýmcý olurlar..

Seçenekler