Konu Kapatılmıştır

Seçenekler
04-07-2009, 02:41   #1
Junior Member

Lokasyon:
Standart lpg

bakın soruyorum ama sonra forumdan atmayın

arkadaşlar, forumda baya bi aradım ama sanırım hiç mevzusu olmamış. bu lpg işi nedir, ne yapılmalıdır? ekonomik durumlar ortada, benzin ve lpg fiyatları da ortada.. "kardeşim almışsın arabayı da benzinden mi kaçıyosun?" denebilir. ben hala öyle diyorum ama yavaş yavaş teslim bayrağını açmaya başlıyorum sanırım.

iyi ve kötü yönleriyle lpg montajı ve sonrasındaki kullanımı hakkında fikri olanlar paylaşırsa sevinirim.

olası alt başlıklar;

-PERFORMANS
- tasarruf (!)
- motor ömrü
vs..

Forum Sponsorumuz
04-07-2009, 07:59   #2
ALy
Banned

Lokasyon: K.Çekmece/İsT
seni spydx e yönlendiriyorum bu konuda çok büyük tecrübesi var.benim bildiğim kadarı ile de kaliteli bir lpg sistemi ile tasarruf yaklaşık 30-35 kr yakan araçların yakıtını 20-22 lere düşürüyor.

04-07-2009, 09:33   #3
Senior Member

yavuz_16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: BURSA/MUDANYA
Üye Albümleri Audi Sahibi
lpg araca takıcam enson sey binmiyim kapını onunde yatsın genede araca oyle bi acımasızlıkta bulunmam hangi marka olursa olsun hangi model olursa olsun bence araca lpg takmak canilik birde lpg li araclar kapalı otoparklarda dışlanıyolar ...

04-07-2009, 09:35   #4
Senior Member

xhagi a4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: istanbul
Üye Albümleri
yavuz haklı bazı arabalar için'de zararmıi LPG

04-07-2009, 11:42   #5
Senior Member

banshee8831 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: ankara
Forum Yıldızı Audi Sahibi
yavuz_16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
lpg araca takıcam enson sey binmiyim kapını onunde yatsın genede araca oyle bi acımasızlıkta bulunmam hangi marka olursa olsun hangi model olursa olsun bence araca lpg takmak canilik birde lpg li araclar kapalı otoparklarda dışlanıyolar ...
abartma yavuz yahu ben 2.5 senedir lpg'li araçla geziyorum.tamam benim bindiğim aracın neredeyse hepsinde lpg var ve lpg çok iyi gidiyor bu araca.Eskiden şehir içi 24-25 kr yakan aracım şu anda 12-15 kr yakıyor kullanıma bağlı olarak.tüketim aşırı derecede makul.benzinlinin 2 katı kadar geziyorsun yani anlayacağın.

motor'a iyi bir yerde yaptırdığın zaman,yerinde ve zamanında bakımlarını yaptırdığın zaman pek sorun vereceğini sanmıyorum.bu nos değil sonuçta motoru aşırı zorlayan eriten bir şey değil.Sadece performans düşüyor o kadar.benim araçta tahminimce lpg'de 5-7 hp arası düşüş oluyor ki önemli değil öyle çok performanslı bir aracım ve performans merakım yok audi aldığım zaman dizel alacam ve lpg performans düşüş olayı yok olacak

Gelelim audi'ye lpg takma olayına.eğer seni başkalarının ne düşündüğü ilgilendirmiyorsa gerçekten çelik gibi özgüvenin var ise kimin ne dediğini düşünme.Ben ne insanlar gördüm geceleri pompa başında süper araçlarıyla.Gece alıyorlar çünkü gündüz rezil olmak istemiyorlar.madem utanıyorsun çekiniyorsun neden lpg taktırıyorsun ki değil mi ? bunu dert eden biriysen hiç taktırma zaten.çünkü çok insan olacaktır audi'ye lpg mi takılır abi diye ama dediğim gibi başkalarının senin hakkında ne düşündüğü ilgilendirmiyorsa seni o zaman taktır güzelce ekonomini yaşa.brc yada lavato iyi markalar.

2.5 senedir kullandığım halde bir ton kapalı garaja girdim kimsede bir şey demedi bana lpg giremez diye.Lpg de araç dizel gibi tıkır tıkır ses çıkarıyor dizel zannediyorlar heralde

04-07-2009, 11:53   #6
Senior Member

maximus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: Adana-mersin
banshee8831 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
2.5 senedir kullandığım halde bir ton kapalı garaja girdim kimsede bir şey demedi bana lpg giremez diye.Lpg de araç dizel gibi tıkır tıkır ses çıkarıyor dizel zannediyorlar heralde
normalde yasak

04-07-2009, 12:14   #7
Senior Member

utkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: İzmir
mercedes servislerinin onayladıgı sıralı sistem lpg ler bvar diye biliyorum sahin dogan gibi tüp kokmadıktan bakımlarını ayarlarını zamanında yaptırdıktan sonra ekonomi istiyorsan neden olmasın bildigim kdarıyla toyotanın VVTL i motoru tüple daha iyi gidiyormuş

04-07-2009, 19:42   #8
Senior Member

cico - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: Ankara-Mersin
Audi Sahibi
LPG'nin motorun omrunu yedigi asikar fakat öle cok fazla birsey degil bunun nedeni de benzin yaglı bir yakıttır benzin yanarken aynı zamanda icten yaglama gorevi gorur fakat bu lpg de mevcut degildir bu yuzden asınmalar artar zaten lpg taktıranlar bilir arac istedigi kadar sıfır olsun lpg li arac yag yakar tabi bu mavi duman cıkartacak kadar degil yanlıs anlasılmasın 5000-10000km'de 1lt kadar...

04-07-2009, 23:00   #9
Senior Member

banshee8831 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: ankara
Forum Yıldızı Audi Sahibi
cico Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
LPG'nin motorun omrunu yedigi asikar fakat öle cok fazla birsey degil bunun nedeni de benzin yaglı bir yakıttır benzin yanarken aynı zamanda icten yaglama gorevi gorur fakat bu lpg de mevcut degildir bu yuzden asınmalar artar zaten lpg taktıranlar bilir arac istedigi kadar sıfır olsun lpg li arac yag yakar tabi bu mavi duman cıkartacak kadar degil yanlıs anlasılmasın 5000-10000km'de 1lt kadar...

bak bunu bilmiyordum işte.meğer o yüzden her 10.000 km'de yağı değiştiriyormuş bizim peder arabanın bende seviniyordum oh ne güzel hep 0 yağla geziyorum diye

05-07-2009, 14:10   #10
ALy
Banned

Lokasyon: K.Çekmece/İsT
spydx en iyi bilgiyi verecektir tekrar soleyeyim.bulent abi aydinlat arklari neredesin

Konu Kapatılmıştır
Seçenekler