Seçenekler
04-10-2009, 14:42   #101
Senior Member

Gamemaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon:
Anladım usta bilgi için sağol

Forum Sponsorumuz
08-10-2009, 00:15   #102
Senior Member

MoBiUs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lokasyon: Istanbul
Üye Albümleri Audi Sahibi
haftaya bende alıcam bir terslık olmazsa

08-10-2009, 09:50   #103
Junior Member

Lokasyon: istanbul
Audi Sahibi
iyi günler, ben bu parçanın anlatılan kadar etkisinin olabileceğine asla inanmıyorum. Performans için bazı değişikliklikler küçük maliyetlere yapılabilir anlarım çünkü AUDI bu motorlarını daha yüksek kapasitelere hitaben üretmelerine rağmen emisyon oranları ve çevreci nedenler dolayısıyla bu kapasiteyi tam olarak kullanmıyor, bu yüzden performans için yaptığınız küçük değişiklikler çok etkili olabilir. Ama bu adamların zaten motor salınım ve titremelerini en aza indirmek için çalışmaları var, sizin 55TL'ye malettiğiniz parça gerçekten gerekli olsaydı AUDI onu çoktan oraya koyardı...

08-10-2009, 09:55   #104
Senior Member

MOBYDICK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Albümleri Forum Yıldızı Audi Sahibi
Hadi bakalim soz savunmanin ...

08-10-2009, 12:49   #105
Administrator

turboadmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Albümleri Moderatör Forum Yıldızı Audi Sahibi
Zaten bu parça gerekli birşey değilki. Aracınızın üzerinde zaten bir motor kulağı mevcut. VW grubunun bu araçlarda kullandıkları motor kulakları yumuşak ve sallantıya izin veriyor. Bunun nedeni tasarlarken akıllarındaki ilk şeyin konfor olması. Bir RS serisi Audi 'de bu parça çok daha sert.

Bizimkisi biraz daha sert bir maddeden yapıldı ve konforu kaybetmeden performans artışına göre tasarlandı. RS Serisi bir araç alsaydınız, zaten aracınızda bu sertlikte motor kulakları olacaktı.

08-10-2009, 12:52   #106
Administrator

turboadmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Albümleri Moderatör Forum Yıldızı Audi Sahibi
MoBiUs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
haftaya bende alıcam bir terslık olmazsa
Ok abi siparişi vermeden önce bana özel mesaj atarsın.

Spydx 'inkini bu sabah kargoya verdim

08-10-2009, 13:10   #107
Senior Member

MOBYDICK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Albümleri Forum Yıldızı Audi Sahibi
Richardo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
iyi günler, ben bu parçanın anlatılan kadar etkisinin olabileceğine asla inanmıyorum. Performans için bazı değişikliklikler küçük maliyetlere yapılabilir anlarım çünkü AUDI bu motorlarını daha yüksek kapasitelere hitaben üretmelerine rağmen emisyon oranları ve çevreci nedenler dolayısıyla bu kapasiteyi tam olarak kullanmıyor, bu yüzden performans için yaptığınız küçük değişiklikler çok etkili olabilir. Ama bu adamların zaten motor salınım ve titremelerini en aza indirmek için çalışmaları var, sizin 55TL'ye malettiğiniz parça gerçekten gerekli olsaydı AUDI onu çoktan oraya koyardı...
Bu mesajda bir iki yer var dikkatimi ceken ve galiba bu kulak olayi arkadas tarafindan tam anlasilmamis:

1- .."ben bu parçanın anlatılan kadar etkisinin olabileceğine asla inanmıyorum"..
Ne kadarlik bir etki anlatildi ki, araciniza 50 beygir eklenecek vs diyen olmadi bildigim kadariyla . Sonucta fizik olarak "bosluk ve esneme azaltilacak" ve gucun aktarimi daha erken olacak. Bu da ilk gazlamada gaz tepkisinin erken alinmasi demek. Bildigim kadariyla bu kulaktan beklenti sadece bu. Yoksa 55 liraya mucize yarattik havasinda degil kimse .

2- .."Ama bu adamların zaten motor salınım ve titremelerini en aza indirmek için çalışmaları var, sizin 55TL'ye malettiğiniz parça gerçekten gerekli olsaydı AUDI onu çoktan oraya koyardı"..
TFSI motor kulagi ilk olarak salinim ve titremeleri azaltmayi amaclamiyor ki, aksine tersi etki bile yapabilir (bkz: ralli arabalari). Yukarida yazdiginiz bu adamlarin bu konudaki calismalari olsa olsa motor kulagini yumusatmak seklinde olur . Salinimlari ve titremeleri suspanse ve tolere etsin diye.

Sonuc olarak TFSI motor kulagi konfor icin degil, bildigim kadariyla ilk kalkistaki erken gaz tepkisi ve sportif his icin takiliyor. Benim arabaya olmuyordu, ben taktirmadim. Tam olarak da bilmiyorum olayi ama, bildigim bunlar. Eksikler varsa ustadlar duzeltir. Ancak soruda bazi yanlis anlamalar var gibi geldi bana, o yuzden yazdim...

Bir de sanki 100 binleri devirmis araclarda daha iyi olabilir bu kulak, zira yaslandikca ilk gaz tepkisi uzuyor arabalarda.

08-10-2009, 19:14   #108
Senior Member

MoBiUs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Albümleri Audi Sahibi
Siparişi bende verdım arkadaşlar taktırdıkta sonra izlenımlerımı bende yazıcam

08-10-2009, 23:30   #109
Junior Member

Lokasyon:
tecrübeli arkadaşlara bir sorum var
benim arabada debriyajın tam kavraması sırasında hani sanki ayağını kavrama noktasına kadar biraz hızlı çekersinde tık diye hafif tepmeli bi kavrama olurya debriyajın kavraması o şekilde gerçekleşiyor. (ayağımı hızlı çekmiyorum oysa)
Bu kulak bunu giderir mi ?
Yoksa benim arabada sorunmu var ?

09-10-2009, 01:20   #110
Senior Member

vogue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Audi Sahibi
yani bir anda gereğinden fazla mı ivmeleniyor, doğru mu anladım?

Etiketler
motor kulağı, motor kulagi
Seçenekler

LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.turbofsi.net/forum/a3-8p/20658-turbofsi-net-motor-kulagi-satista.html
Konuyu Başlatan For Type Tarih
Yakıt tüketimi ile ilgili bir soru - TurboFSI Audi Forumları This thread Refback 22-12-2009 07:26