![]() |
|
|
Seçenekler |
| 09-02-2010, 00:12 | #11 | |
|
Member
Lokasyon: İstanbul
|
| Forum Sponsorumuz |
| 12-03-2010, 21:47 | #12 |
|
Member
Lokasyon: İSTANBUL
|
MERHABA
BEN DV+KN KUTU İÇİ FİLTRE ALDIM İYİ OLDU TAVSİYE EDERİM..
|
| 13-03-2010, 00:11 | #13 | |
|
Senior Member
Lokasyon: istanbul
|
Dv araçların orjinallerinden olan parçadır zaten
sadece orjinal Dv ler diyaframlı ve lastikli olduğu için yüksek basınçlarda lastik yırtılıyor o yüzden sorun oluyor, yoksa devirle hiçbir alakası yoktur.. filtre olarak genelde kutuiçin kullanılmasının sebebi ise MAF sensörlerimizin hassas olmasıdır yoksa başka hiçbir nedeni yoktur, normal olarak kutudışı filtrenin performansı az da olsa daha iyi olacaktır..
|
|
| 13-03-2010, 02:48 | #14 |
|
Member
|
işe yaramaz derken niye yarmayacağınıda açıklarmısn. birde gitmeyen bir araç derken ne alaka onu anlamadım neyle kıyaslıyorsun da gitmeyen?
|
| 13-03-2010, 02:56 | #15 |
|
Member
|
cai için custom kit gerekebilir ben a4 için araştırmıştım hazır bir kit bulamadım ama a3 için olabilir.bencede cai ye hiç gerek yok K&N kutu içi işini görür zaten kaputu açıp baktığında filitreye soğuk hava gitmesi için güzel bir sistem mevcut olduğunu göreceksin.bov yeride dump valve de düşünebilirsin.
valve gaz kelebeği kapalı olmasına rağmen turbodan basılan hava maf sensörüyle turbo arasındaki hortuma verir.Bu hava tekrar gaza basmanla turbodan tekrar geçer ve motora girer.Yani bir birim havayı iki defa turbonun ısısına maruz bırakmış oluyorsunuz.Genellikle bov ların pallerin hızını kesmemek için yapıldığı söylenir.olayın kullanıcı yönünden pek düşünülmeyen noktasıda şudur: Isınmış havadaki oksijen oranı düşük olacağı için yanma daha sağlıklısız olacaktır.Sağlıksız yanmayla eksoz gazlarının mukavemetide düşecek ve turbo palllerini sağlıklı bir yanmaya oranla daha az çevirecek buda maximum basınca gelmekte ekstra zamana ihtiyaç duyulmasına neden olacaktır.Bu zamanada lag denmektedir. Kısacası bov sayesinde anlık tepkimeleri bir miktar daha iyi olacaktır. Bov un bir kötü yanı gazdan ayağınızı çektiğinizde turbo maf sensöründen hava çekmeye devam edecek ve anlık siyah dumanla karşılaşabileceksiniz.... (bu durum genellikle audi ve vwden tanıdğımız 1.8t motorlar için geçerlidir.Dump valve kullanılması tavsiye edilmektedir.) |
| 13-03-2010, 11:07 | #16 | |
|
Senior Member
|
| 13-03-2010, 11:35 | #17 | |
|
Senior Member
Lokasyon: istanbul
|
evet doğru diyorsunuz ancak bilmediğin şeyler mi var anlamadım.. bahsettiğiniz yayı değişen DV ler 007-006 modelleri zaten, hepsinde yay seçeneği yok, en sert yay da mavi olandır.. ancak yüksek devirde DVnin aktivatör girişinde zaten basınç var yani hiç bir sorun zaten olmaz.. DV nin çalıştığı zaman sadece gazdan ayak çekildiği zaman, yüksek devirlerde gaz kesmiyorsanız orjinal DV bile olsa sorun çıkartmaz..
|
|
| 13-03-2010, 12:04 | #18 |
|
Senior Member
|
Haklısınız ben 007 modelini kullanıyorum..Şöyle özetlemem gerekirse a4 üme chip işlemi yaptırınca yüksek devirlerde arac tıkanıyor gibi olup sonra birden atlıyordu.Amerika'da arabası ile baya uğraşan bir arkadaş vardı ondan yardım istedim dv yi değişirsem sorunumun kalmayacağını söyledi..Değiştirdim sorun kalmadı
| 14-04-2010, 21:10 | #19 |
|
Member
Lokasyon: İSTANBUL
|
Merhaba bende de 99 a3 1.8t 150bg olan model var bende wimmer rst chip +kat iptali +kn kutu içi filtre taktım mükemmel bi performansa ulaştım chipi taktırdığım kişi bulent rayman dı ona sordum bu bow olayını ondan öğrendiğim kadarıyla maf sensörünü bozulmasına sebeb oluyormuş bende vazgeçtim dv ye devam dedik...
AYRICA GİTMEYEN ARAÇ DİYEN ARKADAŞTA BUGATTİ VEYRON VAR SANIRSAM ONA GÖRE GİTMEZ BİZİM ARAÇLAR
Konu ali_goldenstone tarafından (14-04-2010 Saat 21:12 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
| Seçenekler | |
|
|