Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-08-2008, 21:00   #12 (permalink)
audi_bursa
Senior Member

audi_bursa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

audi_bursa - MSN üzeri Mesaj gönder

Tekrar merhaba arkdaşlar..sorun çözüldü..bildiğiniz gibi aracı doğuşa götürdüğümde bişeyyok demişlerdi..bi abimin tavsiyesi üzerine sanayideki bosch car servise götürdüm..gidergitmez anladım zaten içerdeki araçlardan kalite bi mekan olduğunu..girdim içeri anlattım içeri fazla sıcak veriyo,araç çekmio,fazla yakıo filan die..tamam dedi
aracı dyno'ya aldılar baktılar tabi bende bu arada izliyorum..neyse bitti verilere bi baktık araçta %25 performans kaybı ve %20 fazla yakıt yaktığı gözüktü..abi dedim ne iş benim tahminim katalizatör dolmuştur dedi..aracın soğumasını bekledik ve bütün egsoz sistemini söktüler katalizatötü bi çıkardılar temizlencek gibi deil arabanın nasıl gittiğine hayret edersin içinin dolmasını bırak yanmış.tabi egzoz dışarıya havayı veremeyince motor zorlanıyo dolayısyla performans kaybı+yakıt sarfiyatı artıyo..ısınmaya gelince katalizatör o sıcak havayı veremediği için direk araca yansıo..hatta ustanın dediğine göre araç yanabilirmiş..buna kanıt olarakta katalizatörün ordaki sensörler direk kendim gördüm yanmış sıcaklıktan onlarda deiişiyo..gelelim bize yansıycak tarafına işin katalizatör bosch marka,audide bunu kullanıyomuş doğuşta 2000 ytl civarı bana denen fiyat 1,300 ytl..bide o yanan sensörler var iki tane 400 ytl'de onlar..tabi işcilik nekadar bilmiyorum..aracı bugün götürdüm çok saolsun baya yoğun olmasına rağmen ilgilendi ve araç bu akşam orda kaldı..yarın siparişi verilen parçalar gelcek ve takıcaklar inşallah..Bunları yazmamın sebebi başka aradaşlarımızn böyle bi konudan dolayı problem yaşamamaları..siz siz olun katalizatörünüze dikkat edin

Konu audi_bursa tarafından (28-08-2008 Saat 21:03 ) değiştirilmiştir..
audi_bursa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla