Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-08-2008, 21:47   #1 (permalink)
supermen5
Member

Standart Diesel Partikul Filtresi-Hava Filtresi Sungeri-Motor Yagi Secimi

Selam
Bugun babamin aracini temizledim. 3.0 Diesel Quatro. Tahmini 10.000 km de, babam sadece uzun yolda kullaniyor. Merak ettigim birkac konu var.
- Hava filtre kutusunu sokup filtreyi temizledim. Filtrenin hemen arkasinda kelebek seklinde koyu renkde bir sunger var. Bu sungeri de elimde cirpma suratiyle temizledim.Cok pis degildi. Bu sungerin degisim periyodu var mi? Yoksa su ile falan mi temizlenip, kurutulup geri mi takilmasi gerekiyor?
- Diesel Partikul Filtresi bizim aracimizda var mi? Arac Mayis 2005 cikisli. 225 beygir. Su anda Dogus un sattiklari 233 beygir olmus. Motorda ne tur farkliliklar var bilmiyorum. DPF olmasi cevreye daha saygili oldugunu anlatiyor sanirim.
-Motor yagi olarak gecen sene Castrol SLX 0-30 koymustum. Ki motorun uzerindeki etikette de o sekilde yaziyordu. 2 senede 7.000 km yol yaptigi icin ve TR sartlarina gore oldukca temiz yollarda kullanildigi icin (Antalya)yagi 2 senede degistiriyorum. Servis kitapciginda da uzun donem servisi uygulanabilir diyor 2 yil/25000 km. Yeni cikan Castrol Egde Turbo Diesel 5-40W a gecmeyi dusundum. Bu yagi kullanmaya Dogus basladi mi? Arac ciktiginda 2005 de Edge Turkiye de yoktu sanirim. Bu degisiklik gerekli mi?
Bilgiler icin tesekkurler.

Konu supermen5 tarafından (24-08-2008 Saat 22:07 ) değiştirilmiştir.. Sebep: ek
supermen5 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links