Yeni Audi A4 için başarılı başlangıç10 January 2008
Yeni Audi A4 için başarılı başlangıç
- Şimdiden Avrupa’da 33.000 müşteri siparişi
- Yedi Avrupa ülkesinde piyasaya sürüm
- Alman okuyucular ve uzmanlar A4’ü en iyi orta boy sedan olarak adlandırıyor
Yeni Audi A4 yalnızca birkaç gün için Almanya, Avusturya, İsviçre, Lüksemburg, İtalya, Belçika ve Hollanda’daki Audi bayilerinde test sürüşüne hazır.
Audi AG satış ve pazarlama yönetim kurulu üyesi Ralph Weyler “Piyasaya sürdüğümüz ilk Avrupa ülkelerinde şimdiden 33.000 sipariş aldık” dedi. Alınan siparişler ve müşterilerden ve medyadan gelen etkileyici tepkiler tahminlerimizin de ötesine geçti. Bizim açımızdan bu oldukça olumlu bir işaret. En çok satılan modelimiz olarak A4 , ulaşmak istediğimiz hedeflerimize bağlı olarak özel bir anlam taşıyor.
Piyasaya yeni sürülmesine rağmen yeni A4 şimdiden bazı büyük ödüllere sahip oldu. Yeni A4 Bild am Sonntag gazetesi tarafından en iyi orta boy otomobil olarak “Golden Steering Wheel” ile ödüllendirildi, aynı zamanda Auto Zeitung dergisinden Auto trophy 2007 ödülünü aldı. Sedan, rakiplerini Auto Zeitung ve Auto Motor und Sport dergileri tarafından gerçekleştirilen sayısız performans testlerinde ustalıkla geride bıraktı. Auto motor und Sport tarafından yapılan bireysel denemelerde 5 yıldızla derecelendirildi.
Bütün bu derecelerle, yeni A4 kesintisiz bir şekilde daha önceki sürümlerinin başarılarının izinden gidiyor. Orta boy sedanın sekizinci nesli olan yeni model, son kez 2007 Kasım’da üretim bandından çıkan ve dünya çapında 2.2 milyon adet satılan oldukça başarılı bir neslin yerini alıyor.
Yeni Audi A4, 2008 Ocak ayında aynı zamanda Fransa ve İspanya pazarına da açılacak, ve zamanla diğer Avrupa ülkelerinde de tanıtılacak. Audi’nin satış bazında en güçlü ihraç pazarı olan İngiltere’de ise A4, 2008 şubatının sonlarına doğru satışa sunulacak.
